SV Budel 1 – VV Spaubeek 1 | 2 – 1

·

·

, ,

| Helemaal naar Brabant

Zelfs in de 3e klasse van het amateurvoetbal moet je buiten de provinciegrens ballen. Veel over de thuisploeg kan ik niet vertellen. Ze staan tweede in de stand en hebben veel scorend vermogen. Jaren geleden hebben wij er gespeeld en wat van toen het meeste is blijven hangen was het bier, dat was duidelijk niet onze smaak.

Na een, naar mijn mening, tegenvallende trainingsopkomst afgelopen vrijdag, lukte het Mike toch om een goede wedstrijdselectie samen te stellen. Na een enerverende F1-race is het nu ff oppeppen voor deze middag. Het is een kwestie van tijdig vertrekken voor deze ‘wereldreis’.

Over de inzet van onze jongens niets dan lof, maar ik moet toegeven dat ik met enige jaloezie gekeken heb naar de drive en de power bij onze tegenstander. Die absolute wil om te winnen was bij de thuisploeg groter. Onder een gestaag vallende regen kwamen wij toch op voorsprong. Het was een nagenoeg perfect uitgevoerde aanval met onze Brommer als eindstation. Alleen op de keeper af bleef hij rustig en scoorde beheerst.

Daarna gooide de thuisploeg, als dat al mogelijk was, nog meer power in de strijd en de gelijkmaker was een kwestie van tijd. Ondanks een vlagsignaal van Vincent keurde de scheids deze treffer goed. 1 tegen 1 was de ruststand.

Na de pauze golfden de aanvallen in de richting van Manuel, welke een aantal geweldige reddingen in petto had. Toch moest hij nog één capituleren. Het was vrouwen en kinderen eerst. Ook wij kregen nog een aantal kansen en kansjes maar hij, de bal, wilde er niet in.

Wij weten nu dat er nog wat werk voor ons ligt. Wij kunnen beter en ik weet zeker dat het een kwestie van tijd is en dan valt het muntje weer onze kant op. Kop op en hard door werken dan komen de resultaten vanzelf.