Opnieuw een zware opdracht

·

·

,

De klok op de Spaubeekse kerktoren geeft ongeveer 15.00 uur aan. VV Spaubeek heeft al eens voorzichtig aan het Merefeldiase doel geroken en de Nederweertenaren hebben zelfs al de paal geraakt als scheidsrechter Ralph Schopenhouer het duel een verrassende wending geeft.

Een speler van Merefeldia komt ongelukkig in aanraking met een Spaubekenaar waarna de scheidsrechter het Merefeldia-elftal reduceert tot een tiental. Meteen ontstaat een compleet ander duel.

De bal is veelvuldig in Spaubeeks bezit, maar ons eerste elftal mist het baltempo en raffinement om het Merefeldia écht lastig te maken. Zo nu en dan wordt het heet voor het Nederweertse doel en hangt de gelijkmaker in de lucht, maar aan de rust staat het 0-1.

Na rust toont de wedstrijd eenzelfde gezicht en toont de koploper van de 3e Klasse B waarom het de ranglijst aanvoert. Stug verdedigen en efficiëntie in de voorhoede: een garantie voor succes.

Door het verlies staat het elftal van Mike Zwartjes tot haar enkels in het drijfzand van de middenmoot en wilt het klimmen op de ranglijst en zich mengen in de strijd om de bovenste plekken, dan is een winstpartij noodzakelijk.

Om dat te bewerkstelligen zal ons eerste elftal van goede huizen moeten komen. Afgelopen weekend speelde VV Spaubeek tegen de koploper van de 3e Klasse B, vanmiddag staat een duel met de runner-up op de rol.

SV Budel neemt niet voor niks de tweede plek op de ranglijst in, want haar laatste verliespartij dateert alweer van 1 oktober. Die zondag was RKVV Vaesrade met 4-2 te sterk voor de ‘Oranjehemden’. Maar sindsdien is het elftal van trainer Erik van Rooij nauwelijks nog af te stoppen. De afgelopen twee uitduels (bij VV Hebes en SVH ’39) werden zelfs met klinkende 1-5 cijfers gewonnen.

Dat beide ploegen samen met MMC Weert de staart van het klassement vormen klopt, maar buitenshuis vijfmaal scoren is niet iedereen gegeven. De helft van die productie komt van Koen Vos en hij is de man om in de gaten te houden.

Samen met Luc Nouwen en Youri Bogers vormt Vos de Budelse Bermuda-driekhoek, want dit trio is verantwoordelijk voor 15 van de 20 doelpunten van het elftal van trainer Van Rooij.

De positie die SV Budel inneemt op de ranglijst valt opmerkelijk te noemen, want afgelopen seizoen acteerden zij nog in de 4e Klasse E, al werden ze daar met overmacht kampioen.

Toch is niet alles pais en vree in Budel, want na een kampioenschap afgelopen seizoen en een voorlopige toppositie dit seizoen zal Van Rooij SV Budel na dit seizoen verlaten. Dat verneemt de oefenmeester in een WhatsApp-bericht, waarna SV Budel-preses Rob Bergmans het besluit telefonisch toelicht.

Van Rooij reageert ontstemd op de mededeling, maar vooralsnog heeft het besluit volgend seizoen een andere trainer voor de Budelse groep te zetten vooralsnog geen invloed op de prestaties.

SV Budel is geen onbekende voor VV Spaubeek, want zes seizoenen geleden ontmoetten beide verenigingen elkaar al eens. Op 23 april 2017 neemt de thuisploeg op het Budelse sportpark een 1-0 voorsprong, maar worden geconfronteerd met de bloedvorm van Erik Meijers. Na de zoveelste overtreding mag VV Spaubeek een vrije trap nemen die door Mitch Dullens onberispelijk achter de doelman wordt getrapt.

Mitch Dullens, hier in actie tegen FC Geleen Zuid, zorgt in Budel voor de Spaubeekse gelijkmaker

VV Spaubeek speelt alweer enkele seizoenen zonder Mitch Dullens, maar met Erik Meijers die de ploeg op sleeptouw neemt moet het lukken minimaal één punt mee te nemen uit het Brabantse Land.

Zeker als Mike Zwartjes en Marco Schroen erin slagen SV Budel te laten verdwijnen in de Spaubeekse Bermuda-driekhoek.

Bron: Amateurvoetbal Eindhoven