VV Spaubeek 5 – Geulsche Boys 2 | 3 – 0

| Een ware strijd voltrok zich voor Spaubeek 5

Vandaag, zondag 12 november 2023, stond wedstrijdnummer 6 op het programma. Een dag na de 11e van de 11e en binnen de selectie van Spaubeek 5 waren er twee spelers die de wedstrijd uiteindelijk toch niet haalden om redenen die simpelweg te maken hadden met de festiviteiten van gisteren. De voorbereiding van de wedstrijd verliep dus ietwat rommelig, maar dat was gelukkig niet terug te zien bij de start van de wedstrijd. Bij de wedstrijdbespreking voor de wedstrijd werd erop gehamerd om vandaag de drie punten in Spaubeek te houden en de ongeslagen reeks voort te zetten en dat er voor Geulsche Boys vandaag niks te halen viel in Spaubeek.

Spaubeek 5 begon sterk aan de wedstrijd en toonde aan dat het wilde voetballen, echter verliep dat niet geheel gemakkelijk. In de beginfase ging het op en neer en echte kansen konden er nog niet genoteerd worden. Totdat er vanaf minuut twintig eindelijk de ruimtes werden gevonden en er wél echte kansen genoteerd konden worden, echter leidde dit toch niet tot doelpunten.

Totdat er vanuit achteruit opgebouwd werd en de bal uiteindelijk bij Fabian terecht kwam, Fabian wist wel raad met deze kans en zette de 1-0 op het scorebord en gaf zijn verjaardag wat meer kleur. Aan dit doelpunt ging een stevige overtreding op Max vooraf, die niet eens doorhad dat er uiteindelijk gescoord werd.

Na de 1-0 volgden geen echte kansen meer en gingen beide teams aan de thee. In de rust werd er wederom op gehamerd dat het vandaag aan zou komen op inzet, doorzettingsvermogen en de wil om te winnen. De wedstrijd werd dus letterlijk een strijd. Daarnaast werd er ook benoemd dat het belangrijk was dat er gewoon gevoetbald zou blijven en vanuit daar de kansen creëren.

Geulsche Boys kwam sterker uit de kleedkamer dan Spaubeek en liet zien dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld was, echter door het solide verdedigingswerk van Spaubeek 5 leidde dit vooralsnog niet tot echte grote kansen.

Spaubeek zette zich met alles wat het had (letterlijk en figuurlijk) in om de drie punten vandaag over de streep te trekken. Of dit lukte, dat weet u wellicht al, maar de verdere details kunt u achterhalen door verder te lezen.

Na een sterk kwartier van Geulsche Boys in de eerste fase van de tweede helft mocht Spaubeek een hoekschop nemen. De keeper van Geulsche Boys wist hier in eerste instantie wel raad mee, maar Stan wist hier in de rebound net iets beter raad mee en de 2-0 stond op het scorebord. Ook het eerste doelpunt dat Spaubeek 5 scoort uit een hoekschop dit seizoen, volgens mij. De minuten die volgden ging het spel beide kanten op en kreeg Geulsche Boys nog kansen die een enkele keer ook tot een doelpoging leiden. Maar het bleef alleen bij een poging.

In het laatste deel van de tweede helft werd via een ingooi Luuk (bijnaam ‘Scheffer’) gevonden die geheel vrij stond en heel goed raad wist met de bal, door de bal de kruising in te vlammen. 3-0 op het scorebord en een heuse publiekswissel volgde na het maken van dit mooie doelpunt. Na de 3-0 was de wedstrijd zo goed als gespeeld en gebeurden er geen noemenswaardige zaken meer in de wedstrijd. Eindstand 3-0, een wedstrijd die Spaubeek 5 vandaag heeft gewonnen op basis van inzet en strijd, complimenten hiervoor mannen!

Nu twee weken ‘vrij’ in de zin van geen wedstrijden, maar er wordt de komende weken gewoon hard getraind en aankomende zaterdag staat het teamuitje op de planning!