VV Spaubeek 1 – RKSV Merefeldia 1 | 0 – 2

·

·

, ,

| Een zware kluif

Van de tegenstander van vanmiddag weet ik niet veel. Het is een grote vereniging met een ruime selectie van 27 spelers voor het eerste team. Verder zijn zij momenteel de koploper in onze klasse en vandaar dus: ’n zware kluif. Hoewel tegen goede ploegen komen wij, over het algemeen, ook goed voor de dag. De vraag is hoeveel de zware wedstrijd van afgelopen donderdagavond nog in de benen zit. Tel hierbij op de inspanning die een aantal spelers gisteren (opening carnavalsseizoen) hebben geleverd en daarnaast hebben wij ook weer de nodige vraagtekens. Niet te min gaan wij om 14.30 uur vol vertrouwen aan de bak.

Meteen de conclusie: verliezen van een betere ploeg is geen schande en vandaag troffen wij een betere ploeg. De gedrevenheid en felheid van de gasten straalde ervan af. Tot een domme rode kaart voor de gasten liepen wij enkel achter de tegenstander aan en de 0 tegen 1 was een kwestie van tijd.

Na de rode kaart hadden wij veelvuldig de bal, maar dat leverde niet veel kansen op en de kansen die er kwamen werden niet benut. Dit is momenteel ons grootste manco, onze spitsen scoren niet of althans te weinig. Tijdens een counter scoorden de gasten nog een tweede keer. Mike en Marco trachten met een aantal wissels nog het tij te keren, doch dit lukte niet. Het fanatiek coachen door onze trainers kon ook deze nederlaag niet voorkomen.

Wij speelden vandaag tegen de kampioenskandidaat en wij hebben nog niet de vorm en het geluk van vorig seizoen. Het seizoen duurt nog lang en ik ben ervan overtuigd dat onze kansen nog komen, maar vandaag was het ff niet.

Voor onze volgende match moeten wij helemaal naar de provincie Brabant en dat wordt ook geen makkie.