Hoog bezoek

·

·

Drie dagen na een zwaarbevochten remise bij FC Maasgouw speelt ons eerste elftal opnieuw een wedstrijd. Vanmiddag zakt RKSV Merefeldia af naar Spaubeek. De Nederweertenaren zijn de huidige koploper van de 3e Klasse B en beleven dezelfde kickstart die VV Spaubeek afgelopen seizoen meemaakte.

Dat het de Geel-Zwarten zo voor de wind gaat mag eigenlijk geen verrassing heten, want afgelopen seizoen eindigde Merefeldia als tweede in de 3e Klasse C, achter SV Laar. Dat is een prima prestatie. Zeker als je je bedenkt dat SV Laar afgelopen seizoen slechts één keer gelijkspeelde (1-1, thuis tegen VV Helden) en al haar andere wedstrijden won!

De goede prestaties zorgden ervoor dat Merefeldia een periodetitel pakte en meestreed om promotie. Ook hierin loopt alles op rolletjes, de Geel-Zwarten halen de finale, maar blijken niet opgewassen tegen VV Heeswijk. En dus rest de Nederweertenaren niets anders dan opnieuw een gooi doen naar promotie.

Dat poogt de vereniging door haar prima selectie verder aan te vullen met Jay Stals (afkomstig van Wilhelmina ’08) en Bjorn Bastiaans (afkomstig van Veritas). Job Penders verruilt in de zomer Vierde Divisionist EVV voor Merefeldia.

De uitstekende en ruimbemeten selectie staat onder leiding van oud-profvoetballer Danny Koevermans. De Schiedammer scoort aan de lopende band voor Sparta Rotterdam in de Eerste Divisie en verdient daarmee een transfer naar AZ. Ook bij AZ scoort Koevermans met enige regelmaat en stapt over naar PSV.

Danny Koevermans komt er niet aan te pas tegen Fortuna Sittard

Na vier seizoenen in de Lichtstad te hebben gevoetbald steekt ‘Koev’ de Atlantische Oceaan over om in Canada te gaan voetballen. Een zware knieblessure zet echter een fikse streep door de rekening. Hij keert nog één keer terug in de Eredivisie (bij FC Utrecht), maar zijn carrière zit erop.

Verknocht geraakt aan het Brabantse leven gaat Koevermans in Zuidoost-Brabant wonen en pakt het voetballen op bij de amateurreeksen. Na zijn afscheid als actief voetballer haalt Koevermans zijn papieren en heeft momenteel zijn tenten in Nederweert opgeslagen.

Na vier speelrondes heeft Merefeldia een vlekkeloos parcours afgelegd, maar komt oktober niet ongeschonden door. Tijdens de topper bij SV Budel zijn beide teams erg aan elkaar gewaagd, maar een Brabants doelpunt diep in blessuretijd zorgt ervoor dat Merefeldia haar eerste seizoensnederlaag incasseert.

Afgelopen weekend revancheerde de koploper zich door moeizaam met 1-0 te winnen van voorlopige laagvlieger SVH ’39.

Nacompetitie seizoen 07/08: Albert Laugs heeft moeite met de warmte

VV Spaubeek speelde afgelopen weekend niet. Het duel tegen FC Maasgouw wordt zondagochtend afgelast vanwege een onbespeelbare grasmat. Normaliter worden afgelaste wedstrijden ingehaald tijdens beker- en inhaalweekenden, maar omdat ons eerste elftal zich heeft geplaatst voor de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi, is dat geen optie.

Daarom reizen staf en selectie donderdagavond naar ‘Het Witte Stadje’ om de degens te kruisen met FC Maasgouw. En die strijd lijkt tijdens de eerste helft op een sof uit te draaien als ‘De Argentijnen’ een 2-0 voorsprong nemen.

Tijdens de rust worden de koppen bij elkaar gestoken en komt een heel ander VV Spaubeek uit de kleedkamers. Het elftal van scheidend trainer Ruud Hendriks heeft alle moeite om de voorsprong vast te houden en incasseert na een uur een eerste treffer.

Na de aansluitingstreffer van Dennis Dengering hangt Erik Meijers enkele minuten later de bordjes weer gelijk. Met zijn doelpunt weet Erik Meijers zijn 50e doelpunt onder Mike Zwartjes te scoren!

In het restant van de wedstrijd dringt het elftal van Mike Zwartjes verder aan, maar doelpunten vallen er niet meer.

Dennis Dengering is tegen FC Maasgouw weer belangrijk

Met het gelijke spel blijft VV Spaubeek voor het vierde opeenvolgende duel ongeslagen, al kon er al twee weken op rij niet worden gewonnen.

Afgelopen seizoen raasde VV Spaubeek voor de winterstop als een orkaan door de 3e Klasse en die rol lijkt Merefeldia dit seizoen op zich te nemen. Aan onze spelers te tonen dat afgelopen seizoen geen uitzondering was en te tonen dat ‘Spaubeek-uit’ geen gezondheidswandeling is.

De laatste keer dat beide elftallen elkaar troffen was tijdens de nacompetitie van het seizoen 07/08. Na een 1-1 remise in Spaubeek, trekt Merefeldia met 3-1 het laken naar zich toe tijdens de return in ‘Ni-jwieërt’. Tijdens de tweede ronde maakt het korte metten met De Ster, maar in de finale is Brevendia uiteindelijk te sterk.

Nacompetitie seizoen 07/08: een piepjonge Tjeerd Ouwehand scoort het Spaubeekse doelpunt

De competitie is nog lang, al te ver vooruitkijken heeft amper zin, maar plaatsing voor de nacompetitie is voor Merefeldia wellicht een troostprijs – VV Spaubeek zal ervoor tekenen.

Het duel staat onder leiding van scheidrechter Ralph Schopenhouer. De balsponsoren zijn Jack’s Grill Lounge en de Jeugdafdeling VV Spaubeek.

We wensen iedereen een prettige wedstrijd toe!