FC Maasgouw 1 – VV Spaubeek 1 | 2 – 2

·

·

, ,

| Op karakter!

Vandaag, donderdagavond, mogen wij in Thorn tegen de FC Maasgouw aantreden. Een ploeg waar wij, naar mijn mening, nog een appeltje mee te schillen hebben. Vorig seizoen werd er uit met de nodige moeite gewonnen, terwijl wij thuis een dure nederlaag te slikken kregen. Vooral de manier waarop de tegenstander deze overwinning vierde, kon niet op de nodige sympathie rekenen. Maar nieuw seizoen, nieuwe kansen.

De verwachting was dat wij in een modderpoel dienden te ballen, maar dat viel alleszins mee. Voor de wedstrijd, in de gang bij de kleedkamers, hoorde ik hoe Ruud H zijn spelers met luide stem op scherp stelde en hun erop wees dat zij de baas in eigen huis waren.

En zo was het, zeker de eerste helft, ook. De thuisploeg startte meteen op vol vermogen, terwijl de motor van de VVS sputterde en haperde. De Maasgouwers zetten overal druk en gooiden enorm veel energie in de wedstrijd. In de achtste minuut was het al raak. Een lange bal vanaf met middenveld, niet oplettend en doortastend ingrijpen in de verdediging en de 1 tegen 0 stond op het scorebord. En het werd nog erger, in de vijfentwintigste minuut kreeg de thuisploeg een pingel en Manuel was kansloos. Vlak voor de rust kreeg Brommer een enorme kans om de achterstand te verkleinen, maar voor een leeg doel schoot hij over.

In de rust vielen de nodige harde woorden, niet alleen van de trainers, maar ook van de spelers onderling.

In de tweede helft liet de VVS zien zich niet zomaar naar de slachtbank te laten leiden. Men toonde karakter en de wil om deze wedstrijd nog om te draaien. Rond de zestigste minuut was het Dennis D die de aansluitingstreffer produceerde en vijf minuten later maakte Brommer zijn misser uit de eerste helft deels goed en stond het plots 2 tegen 2. Daarna merkte je dat de thuisploeg werkelijk met energie gesmeten had. Chapeau dat het onze jongens lukte om toch nog één puntje uit Thorn mee te nemen. Complimenten voor Bas M die probleemloos de rol van de afwezige Bram S, die genoot in Amsterdam, overnam. Het was lang niet allemaal goed, maar de inzet, met name in de tweede helft  was hartverwarmend.

Komende zondag staat alweer de volgende pot op het programma, dan komt de koploper bij ons op bezoek. Maar, naar ik heb begrepen, staat nu eerst de 11e van de 11e op het programma, dus Alaaf en tot de 12e.