Moeilijke verplaatsing naar Thorn

·

·

,

Na een week met enkele onstuimige dagen staat vanmiddag het uitduel met FC Maasgouw op het programma. En met de Midden-Limburgers treffen de Spaubekenaren een elftal dat bijna traditioneel sterk aan de competitie begint.

Maar vooraleer we naar Thorn rijden staan we stil bij het overlijden van oud-(bestuurs)lid Bert Akkermans van wie gisteren afscheid is genomen. Bert overleed afgelopen week op 76-jarige leeftijd en was in het verleden voor VV Spaubeek actief als speler, maar ook als vrijwilliger en bestuurslid. En ondanks dat Bert al enige jaren geen lid meer van onze vereniging was, volgde hij het Spaubeekse voetbal op de voet. We wensen familie, vrienden en bekenden van Bert veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

Duels met FC Maasgouw betekenen weerzien met een oude bekende: trainer Ruud Hendriks leidde ons eerste elftal in een zinderende apotheose in het seizoen 04/05 naar de 3e Klasse en Ruud herhaalt dat kunstje met FC Maasgouw tijdens het seizoen 21/22.

Maar afgelopen vrijdag communiceerde de Voetbal Technische Commissie van FC Maasgouw dat in onderling overleg is besloten dat de wegen van club en trainer scheiden na het huidige seizoen.

Tijdens dit seizoen doen de Midden-Limburgse ‘Argentijnen’ het naar behoren. Er werd pas één keer verloren: met 6-1 bij koploper Merefeldia. Alle overige duel eindigden op 1-1, op het duel met Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie na. Op de openingsdag van het seizoen 23/24 worden de Geleendenaren met 4-2 verslagen.

Een knappe prestatie, zeker vanuit Spaubeeks oogpunt, want winnen van de Geleense fusieclub, dat lukte VV Spaubeek nog nooit. Tijdens het seizoen 22/23 geraakt het elftal van Mike Zwartjes via Erik Meijers aan een 1-0 voorsprong, kijkt op enig moment tegen een 1-2 achterstand aan waarna Ralph Vossen in de absolute slotfase nog een punt redt.

Joep gaf het in zijn wedstrijdverslag al aan: het duel van afgelopen zondag was een kopie van de wedstrijd van afgelopen seizoen.

Gilbert Wijnen kopt de Geel-Zwarten op voorsprong, maar via een eigen doelpunt aan Spaubeekse zijde en een fraaie vrije trap van Yoëll Hanssen kantelt de wedstrijd. In blessuretijd wordt een inworp van Dennis Dengering niet goed verwerkt door de Geleense defensie waarna de bal achter doelman Nick Kohlen caramboleert: 2-2.

De kopbal van Gilbert Wijnen is doelman Nick Kohlen te machtig

Door het gelijkspel heeft VV Spaubeek inmiddels zeven punten verzameld en dat is één punt meer dan de gastheren uit Thorn. Beide ploegen ontlopen elkaar niet veel en kennen elkaars strijdplan.

FC Maasgouw-trainer Ruud Hendriks is aandachtig toeschouwer tijdens het zaterdagavondduel dat ons eerste elftal bij RKVV Vaesrade speelt en met 1-2 wint. Hij zal zeker bevreesd zijn voor de Spaubeekse voorhoede, al draait die nog niet op volle toeren.

RKVV Vaesrade – VV Spaubeek: FC Maasgouw-trainer Ruud Hendriks kijkt aandachtig toe

Afgelopen weekend keerde middenvelder Ralph Vossen terug in de selectie en maakte zijn eerste speelminuten van het seizoen. Hierdoor kan Mike Zwartjes weer beschikken over een belangrijke pion op het Spaubeekse middenveld.

Hij moet er vanmiddag mede voor zorgen dat VV Spaubeek grip krijgt op het middenveld, want dat was tijdens het onderlinge duel van afgelopen seizoen in Thorn niet evident. De thuisploeg speelt met veel drang naar voren, waarbij vooral hun linksback de hele flank afdweilt.

Het ietwat onstuimige FC Maasgouw bezorgt de Spaubekenaren handenvol werk en het is wachten tot de 81e minuut totdat Erik Meijers een gaatje in de defensie vindt en de bal achter de doelman deponeert.

Seizoen 22/23: de onvermijdelijke Erik Meijers heeft weer toegeslagen

FC Maasgouw verzet nog één keer de bakens, maar Davey Kloth houdt de nul waardoor VV Spaubeek haar zesde opeenvolgende uitwedstrijd winnend afsluit. Het lukt zelfs nog om een zevende uitduel te winnen, totdat Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie een indrukwekkende reeks een halt toeroept.

Aan zo’n reeks durft momenteel nog niemand te denken – het ene seizoen is het andere niet. Toch zou een overwinning een mooie start van de november-maand zijn.

Vanmiddag rond 16.30 uur weten we hoe het ons eerste elftal is vergaan.