VV Spaubeek 5 – VV Neerbeek 3 | 4 – 1

| Een ware derbystrijd

Na twee overwinningen en twee gelijke spelen voor VV Spaubeek 5 staat vandaag wedstrijd nummer vijf tegen VV Neerbeek 3 op het programma. Voor de oplettende volgers betekent dit alweer de derde derby dit seizoen voor VV Spaubeek 5 en toevallig waren al deze drie derby’s thuiswedstrijden.

Voor aanvang van de wedstrijd tegen VV Neerbeek 3 wordt de mannen van VV Spaubeek 5 op het hart gedrukt dat er voor de tegenstander vandaag niets te halen valt in Spaubeek. Bij VV Neerbeek 3 staan een aantal oude bekenden op het veld, waardoor er een aantal jongens extra gemotiveerd zijn om de drie punten in Spaubeek te houden vandaag.

VV Spaubeek 5 start de wedstrijd een beetje onzeker, waarbij het Neerbeek 3 wis dat veelal de bal heeft in de openingsfase. Het balbezit levert in het begin van de wedstrijd geen echte kansen op voor VV Neerbeek 3, totdat ze op randje zestien een vrije tap krijgen.

De vrije trap landt over de keeper in het doel in en 0-1 staat op het scorebord. De mannen van VV Spaubeek 5 wordt gemaand de kopjes niet te laten hangen en er nu vol tegenaan te gaan. En ja hoor, dit geschiedt direct na de 0-1 van Neerbeek in een aantal opgelegde kansen.

Na een sterke opbouw van achteruit die begint bij Levie, wordt Rick Brands gevonden en die weet wel raad met de bal en 1-1 staat op het scorebord.

In het verdere verloop van de wedstrijd worden er aan Spaubeekse zijde nog een aantal kansen gecreëerd, die (nog) niet tot doelpunten leiden.

In de rust wordt de mannen van VV Spaubeek 5 duidelijk gemaakt dat we niet in het spel van Neerbeek moesten meegaan, gewoon van ons eigen spel moeten uitgaan en ‘blijven voetballen’.

Er is best wat publiek op het duel afgekomen

In de tweede helft beginnen we sterk, maar ondanks meerdere goed uitgespeelde kansen staat er nog geen 2-1 op het scorebord. Totdat via goed combinatievoetbal op het middenveld Rick Brands wordt gevonden en die wederom raad weet met de bal, door de 2-1 op het scorebord te noteren.

Voor de oplettende volgers van de Facebook-pagina van VV Spaubeek, is het fenomeen ‘topscorerslijst‘ iets nieuws wat sinds dit seizoen is geïntroduceerd. Hierbij worden alle doelpunten van de senioren elftallen bijgehouden en wordt er duidelijk wie gedurende het seizoen 23/24 het beste is in het scoren van doelpunten.

In het geval van Rick Brands is het zo dat hij nu op een gedeelde eerste plek staat met vier gescoorde doelpunten samen met Cas Jansen. Maar omdat Cas de doelpunten scoorde bij een ‘hoger’ elftal, gaat hij aan kop!

Goed, terug naar de wedstrijd. VV Spaubeek 5 blijft doorgaan met de weg naar het doel vinden van Neerbeek, maar dit leidt toch niet tot doelpunten.

Totdat Ruben met een echte ‘rush’ vanuit de rechterflank gebruik maakt van zijn snelheid. Zijn eerste poging kent nog geen succes, maar in de rebound weet hij wel te scoren: 3-1 op het scorebord!

Het resterende deel van de tweede helft, ongeveer nog zo’n 20 minuten, wilt VV Neerbeek beginnen aan een heus ‘charmeoffensief’ waarbij hun laatste man de spits in gaat en Neerbeek met vier aanvallers nog iets probeert.

Assistent-scheidsrechter Robert Janssen heeft een lange bal van VV Neerbeek ik de smiezen

Dit resulteert in druk ook voornamelijk op de Spaubeekse verdediging, maar deze weet hier goed mee om te gaan. Door solide en sterk optredend werk van deze verdediging wordt er door VV Neerbeek 3 niet meer gescoord. VV Spaubeek 5 weet dit wel te doen en hoe!?

Een dag eerder, op zaterdag, scoorde topspits Harry Kane op magistrale wijze vanaf de middenlijn voor Bayern München tegen SV Darmstadt ’98. Onze Dylan doet dit kunststukje na en persoonlijk vind ik deze een heel stuk mooier.

Vanaf de middenlijn aan de linkerzijde ziet Dylan dat de keeper iets voor zijn doel staat en besluit gewoon te schieten. De bal vliegt in de bovenhoek erin, 4-1 Spaubeek!

Helaas zijn er geen beelden van dit doelpunt, want één ding is zeker, Harry Kane zal jaloers zijn!

Een goed resultaat en de ongeslagen reeks in de competitie wordt voortgezet. Volgende week wacht de koploper in de competitie, RKASV 4. Een geduchte tegenstander waarop we nu het vizier mogen gaan richten!