Opnieuw een derby

·

·

,

Het is alweer drie weken geleden dat VV Spaubeek nog eens een thuisduel speelde. In een klasse die bol staat van de reiskilometers trof ons eerste elftal RKSV Olympia Schinveld op ons eigen sportcomplex aan de Musschenberg. Na twee verloren duels meteen een wedstrijd met het mes op de keel. Het elftal van Mike Zwartjes deed wat het moest doen: winnen. Afgetekend, met 3-0.

Vanmiddag zakt RKFC Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie vanuit buurgemeente Sittard-Geleen naar Spaubeek af. Net als afgelopen seizoen treft VV Spaubeek de Geleendenaren in de beginfase van de competitie. Destijds waren beide verenigingen in achtervolging op koploper FC Maasgouw, maar hadden op dat moment nog geen idee dat ze aan een nek-aan-nek-race bezig waren in de strijd om de Eerste Periode.

VV Spaubeek start prima aan het duel en komt halverwege de eerste helft via een doelpunt van Erik Meijers aan een voorsprong. Na rust zetten de bezoekers de scheve situatie recht, maar Ralph Vossen bezorgt zijn elftal in de slotfase alsnog een punt.

Het hadden er drie kunnen zijn als Robbie Terwint niet de lat had geraakt, maar uiteindelijk is de 2-2 eindstand een mooie afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

In het vervolg van de Eerste Periode laten beide ploegen nauwelijks punten liggen, al wilt Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie nog wel eens gelijkspelen, waardoor de Eerste Periode naar Spaubeek gaat.

Na het winnen van de Eerste periode lost Harald Schoonwater een belofte in

Bij de eindafrekening komt Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie net iets tekort, eindigt als vierde, al is de Geleense fusieclub ontegenzeggelijk één van de smaakmakers in de 3e Klasse A.

Dit seizoen wilt het vooralsnog niet zo vlotten in Lindenheuvel met nederlagen bij FC Maasgouw en SV Budel, terwijl Merefeldia met afgetekende 0-4 cijfers wint aan de Rozenlaan.

Twee weken geleden mochten de Geleendenaren een eerste keer drie punten op hun conto bijschrijven na een benauwde 3-2 overwinning op SVH ’39. Hierdoor heeft het elftal aansluiting met de middenmoot gevonden en vormt samen met SVH ’39 en VV Hebes een trio dat gaat proberen de stap te zetten naar de veilige top negen.

Afgelopen weekeinde was Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie vrij, aangezien het de poulefase van het bekertoernooi niet overleefde. In een poule met RKUVC (4e Klasse C), RKVVM (4e Klasse A) en Leonidas Wolder (3e Klasse A) wordt alleen van RKVVM gewonnen (5-1) terwijl alle overige duels verloren gaan.

Als bij al kent het elftal van Rudy Crutzen een stroeve seizoenstart en zoekt het nog naar haar vorm van afgelopen seizoen. Toch treedt Crutzen het duel van vanmiddag met vertrouwen tegemoet. ‘VV Spaubeek is een lastige tegenstander en het zal niet alleen op voetbal aankomen. We gaan de strijd aan en hopen op de tweede driepunter’, aldus Crutzen in een kort vraaggesprek met Dagblad de Limburger.

Het loopt nog niet op rolletjes bij Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie

Ook VV Spaubeek startte het seizoen niet goed met nederlagen tegen twee Noord-Limburgse teams, maar staat inmiddels op zes punten na overwinningen op RKSV Olympia Schinveld en RKVV Vaesrade. Vooral de overwinning in Vaesrade deed deugd, aangezien de Beekdalers zich de afgelopen seizoenen ontpopten tot VV Spaubeeks zwarte beest.

Aanvaller Dennis Hendrix zal met veel plezier terugdenken aan het duel in Vaesrade waarin hij zijn eerste twee doelpunten voor de Geel-Zwarten scoorde. Weliswaar werd één van beide treffers wegens buitenspel door scheidsrechter Tjitte Ploegstra afgekeurd, maar Dennis rondde twee fraaie aanvallen doeltreffend af.

Arbiter Tjitte Ploegstra leidde het uitduel bij RKVV Vaesrade in goede banen

Hij zal er, gezien zijn verleden bij FC Geleen-Zuid, niet om malen om vanmiddag minimaal één doelpunt aan zijn totaal toe te voegen en zodoende wat te klimmen op de Spaubeekse topscorerslijst.

Al bij al staat een interessant duel op de rol tussen twee teams die nog zoekende zijn naar hun beste vorm. Desondanks zullen ze elkaar niet onderschatten. De Spaubeekse voorhoede heeft haar waarde de afgelopen seizoenen meermaals bewezen terwijl Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie telkens weer over onberekenbare spelers beschikt die een duel kunnen beslissen.

Het duel wordt gespeeld met een door Regiobank Munstergeleen gesponsorde wedstrijdbal. Leidsman van dienst is Henk Heuts.