VV Alfa Sport 5 – VV Spaubeek 5 | 2 – 4

| Een wedstrijd die vol spanning zat

Spaubeek 5 mocht vandaag als enige ploeg de eer hooghouden aan Spaubeekse zijde. Waar het eerste van VV Spaubeek zaterdagavond al het goede voorbeeld gaf door met 1-2 te winnen uit bij RKVV Vaesrade, was het vandaag zaak voor VV Spaubeek 5 om ook de drie punten mee terug te nemen naar Spaubeek.

Voor de prille ‘vaste’ lezers valt het misschien op dat het wedstrijdverslag iets later dan normaal geschreven is, maar dit heeft er simpelweg mee te maken dat de schrijver van dit verslag geveld is door de griep. Van horen zeggen, heb ik vernomen dat steeds meer mensen hier op dit moment last van ondervinden. Iets met de tijd van het jaar en kouder worden zullen we maar zeggen. Dan naar het ‘echte’ werk op de zondag.

We mogen richting Oirsbeek vertrekken en voetballen tegen Alfa Sport 5 in de enige echte ‘Alfa Sport Arena’. Je kunt je natuurlijk afvragen of het een echte arena is.

Deze wedstrijd staat er veel op het spel om het geschonden blazoen van de afgelopen wedstrijd op te poetsen. Want na de 3-0 voorsprong van vorige week bij rust tegen GSV ’28 die uitmondde in 3-3, moet en zal VV Spaubeek 5 haar rug rechten vandaag. En of dat gebeurt? Vooral verder lezen zou ik zeggen!

VV Spaubeek 5 begint de wedstrijd sterk en laat in de beginfase goed voetbal zien, maar toch is het Alfa Sport dat met een gelukje op voorsprong komt, 1-0. Na de 1-0 is er een moment van schrik aan Spaubeekse zijde. Onze ‘Ties’ komt verkeerd terecht op het veld en blijft liggen. Ties heeft zijn schouder uit de kom en moet naar de Spoedeisende Hulp, met dank aan Stan die letterlijk ook eerste hulp heeft geboden.

Ik kan melden dat de schouder van Ties weer op zijn plaats staat en Ties gelukkig niet meer zoveel pijn heeft. Hem wacht nu een herstel van vier weken. Vanuit VV Spaubeek 5 wensen wij Ties veel sterkte toe en een spoedig herstel!

Nadat de schrik enigszins weg is bij ons volgt de 1-1, Rick mag na een mooie één-twee de gelijkmaker noteren.

Daarna volgt de 1-2 voor Spaubeek door een mooie goal van Pip, die voor de opmerkelijke lezer(s) al vaker benoemd is in eerdere verslagen met het scoren van doelpunten. Bijna iedere wedstrijd is het raak voor Pip. Waar dat aan ligt? Voor mij een weet, maar voor de meesten een vraag.

Met een 1-2 tussenstand, gaan we aan de thee. Die thee is wel fijn, want het is even wennen dat het weer koud is.

In de rust wordt ons wederom op het hart gedrukt om zo te blijven doorgaan en snel meer doelpunten te maken, want in de eerste helft noteerden we genoeg kansen, maar vielen er helaas niet evenveel doelpunten.

Na de rust beginnen we wederom sterk, echter scoort Alfa Sport weer door een fout in de opbouw en staat de 2-2 op het scorebord. Een wake-up call voor Spaubeek zullen we maar zeggen.

We laten ons hierdoor zeker niet uit het veld slaan en geven zelf niet veel meer weg. Brent is uiteindelijk diegene die de 2-3 mag noteren na een mooie rush vanuit rechts.

Naarmate de wedstrijd vordert, wordt die steeds harder en worden er ook enkele kaarten uitgedeeld met tijdstraffen als gevolg. Dit betekent voor de rust trouwens (even terug in het verslag) dat we met 9 tegen 11 van Alfa Sport op het veld stonden, maar mooi om te vermelden is dat de 1-2 werd gemaakt toen VV Spaubeek 5 met één man minder op het veld stond!

Na de 2-3, wordt de wedstrijd ook steeds spannender en zijn er kansen over en weer, al houdt de Spaubeekse verdediging de ploeg op de been. Uiteindelijk wordt de wedstrijd door Spaubeek in het slot gegooid en volgt dus de 2-4. Dit is ook de eindstand.

Een mooi resultaat en de ongeslagen reeks in de competitie wordt voortgezet, laten we deze reeks verder voortzetten!

Aankomende week is er geen wedstrijd, dat komt mede gezien een aantal blessures niet slecht uit. Nu rust nemen, natuurlijk wel gewoon trainen en op 29 oktober staat de volgende derby op het programma, thuis tegen Neerbeek.