RKVV Vaesrade 1 – VV Spaubeek 1 | 1 – 2

·

·

, ,

| Dat schmaakt lekker!!

Voor de voorbeschouwing op deze wedstrijd verwijs ik graag naar de voorbeschouwing van Michel, waarin de historie van deze match perfect verwoord is.

Door organisatorische problemen m.b.t. kleedlokalen begon de wedstrijd een kwartier later dan gepland. Voor Ralph kwam deze wedstrijd nog te vroeg en het is te hopen dat hij over twee weken weer bij de groep kan aansluiten.

De eerste tegenslag was dat Dennis D. zich tijdens de warming-up blesseerde, toch begon hij aan de wedstrijd. De trainers waren trouw aan de slogan ‘never change a winning team’ en stuurden dezelfde elf het veld in als vorige week.

Scheidsrechter Tjitte Ploegstra en de mascottes kijken reikhalzend uit naar de komst van VV Spaubeek

Zoals verwacht werd het een stevige pot voetbal. Na zo’n vijfentwintig minuten kon Dennis niet meer verder en Dylan verving hem met verve. Misschien kijk ik iets te veel met een geel/zwarte bril, maar Spaubeek was voetballend de betere ploeg, waarbij er wel steeds aandacht moest zijn voor de constant gevaarlijke nummer 22 van Vaesrade. De ruststand was 0 – 0.

Gezelligheid troef in de drukke kantine

In de rust werd aangegeven dat er vanavond best wel iets te halen viel in Vaesrade. De mouwen werden nog iets verder opgestroopt en aan ‘m. Na een lange trap van Bram reageerde Brommer alert en de eerste treffer stond op het scorebord. Niet veel later was Dennis H. er als de kippen bij en scoorde zijn eerste treffer in het, vandaag zwarte, shirt van de VVS.

Terwijl de verdediging van Spaubeek nog georganiseerd werd, nam de nr. 22 van Vaesrade snel een vrije trap en de bal belandde achter Manuel tegen het net. Daarna gooide Vaesrade alle schroom van zich af en speelde vol op de aanval. Dit leverde enkele hachelijke momenten voor ons doel op. Zo kopte Bram een bal van de lijn. De aanvalslust van Vaesrade leverde ook enkele counterkansen voor ons op. Uiteindelijk werd 1 tegen 2 de eindstand. Na drie nederlagen tegen deze ploeg een extra lekker gevoel. De overwinning werd nog even in Café Spech gevierd.

Volgende week zijn wij vrij en daarna wacht alweer Lindenheuvel. Tot dan!