VV Spaubeek 5 – GSV ’28 3 | 3 – 3

| Al doende leert men

Vandaag staat alweer de tweede derby in de competitie op het programma voor VV Spaubeek 5, en wel thuis tegen GSV’28 3.

Op voorhand een mooi affiche tegen een gewaagde tegenstander die we afgelopen seizoen ook al in de competitie tegenkwamen.

Voorafgaand aan de wedstrijd wordt een minuut stilte gehouden voor het overlijden van Hub Cobben. Een gewaardeerd persoon die 35 jaar lang trouw lid is geweest van VV Spaubeek.

De start van de wedstrijd is overweldigend en we laten meteen zien dat er voor GSV’28 3 niet veel te halen valt vandaag. Na goed opbouwend werk vanuit achteruit wordt telkens de vrije man gevonden, maar gescoord wordt er nog niet. Wederom veel kansen, maar leidt helaas nog niet tot de 1-0.

Totdat Pip besluit om van afstand uit te halen. Onze Pip breekt de ban en zet de 1-0 op het scorebord.

GSV’28 3 laat het initiatief volledig bij VV Spaubeek 5 en heeft zelf ook weinig in te brengen tegen het aanvallende spel van de thuisploeg. Na de 1-0 volgt al snel de 2-0 waarbij Fabian wordt weggestuurd en via een mooie assist Rick Brands de bal bezorgt, die er vervolgens wel raad mee weet, de keeper omspeelt en voor 2-0 zorgt.

VV Spaubeek 5 blijft aandringen en GSV’28 3 weet zich geen raad en loert voornamelijk op de counter, maar zonder succes.

VV Spaubeek 5 speelt vol op de aanval en weer wordt Fabian weggestuurd. Ditmaal levert dit een strafschop op, aangezien Fabian wordt neergehaald in het zestien meter gebied. Onze penaltynemer Dylan weet hier natuurlijk wel raad mee en noteert de 3-0 op het scorebord. Een mooie ruststand….

In de rust wordt iedereen op het hart gedrukt om zo te blijven doorgaan en vooral te ‘blijven voetballen’ zonder te denken dat de drie punten al in de tas zitten. Helaas blijkt de tas open te staan. Niets is minder waar tijdens de tweede helft voor VV Spaubeek 5.

We proberen in het eerste kwartier nog wel te blijven voetballen, en creëren ook nog wat kansen, maar helaas zonder succes. Totdat GSV’28 3 ineens de 3-1 scoort.

Er was nog zo voor gewaarschuwd, om zo snel mogelijk na rust de 4-0 te maken want dan krijgt de tegenstander een flinke tik te verwerken. Snel na de 3-1 volgt nóg een doelpunt. Ja hoor, wederom voor GSV’28 3: 3-2.

VV Spaubeek 5 kreeg wederom goede kansen, maar scoort helaas niet meer en dat doet GSV’28 3 wel nog een keer, 3-3. En dat is ook de eindstand!