Amstenrade 4 – VV Spaubeek 5 | 3 – 3

| Net geen driepunter voor VV Spaubeek 5

De eerste dag van de maand oktober betekent voor VV Spaubeek 5 dat de eerste uitwedstrijd in de competitie op de planning staat. We mogen uit naar Amstenrade op een voor sommigen vroeg tijdstip. Om 08.45 uur vertrekken de strijdkrachten richting Amstenrade, aangezien de aftrap tegen Amstenrade 4 om 10.00 staat gepland.

Amstenrade 4 is voor ons een vrijwel onbekende tegenstander, totdat er door Joeri toch wat research was gepleegd. Hij kwam tijdens de wedstrijdbespreking met het feit dat we in 2021 ook al eens tegen Amstenrade 4 had gevoetbald in de bekercompetitie. Deze informatie had hij gehaald uit het verslag van die wedstrijd (toch handig die wedstrijdverslagen!).

Voor onze hoofdsponsor Robert (Thuis Partners Advocaten) is Amstenrade zeker geen onbekend terrein aangezien hij er mede voor heeft gezorgd dat Amstenrade nog ‘gewoon’ op Sportpark ‘De Gijselaar’ voetbalt. Kortom: een hoofdsponsor en grensrechter om meer dan trots op te zijn!

Ook nog mooi om te vermelden, is dat het deze week de ‘Week van de Scheidsrechter’ is. Tijd om Robert en Ico ook in het zonnetje te zetten, want ze staan wekelijks langs de lijn als assistent-scheidsrechters!

Nu de wedstrijd: VV Spaubeek 5 begint de wedstrijd niet goed en heeft, wellicht vanwege het vroege tijdstip, ‘opstartproblemen’. Al snel volgt dan ook de 1-0 voor Amstenrade, een ervaren team dat met een goed uitgespeelde aanval. Na de 1-0 hebben we het nog even moeilijk, maar mede door een tactische wissel beginnen we te voetballen en vooral ook de manier waarop.

De 10 minuten die volgen is VV Spaubeek 5 de bovenliggende partij en dit leidt direct ook tot resultaat. Na een goede één-twee tussen Pip en Niek, scoort Niek met een geweldige uithaal de 1-1. VV Spaubeek 5 is dus uit de slaap gekomen….

In het vervolg van de eerste helft pakken we het heft wederom in handen en met goed voetballend samenspel wordt kans na kans gecreëerd, ook al komen we nog niet op voorsprong.

Die komt er uiteindelijk wél met een geweldige dieptepass die Fabian weet te bereiken. En hier weet ‘onze’ Fabian wel raak mee! Hij schiet de bal in de verre hoek waarmee hij de 1-2 mag noteren.

Vervolgens is het wederom ‘onze’ Fabian die met een geweldige solo de keeper omspeelt en zo de 1-3 laat noteren. Wellicht leuk om te vermelden is dat beide doelpunten van Fabian zijn terug te vinden op de Instagram-pagina van VV Spaubeek 5!

Na de 1-3 voorsprong scoort Amstenrade vlak voor rust nog een geweldige goal (al zeg ik het zelf) die via een volley direct de kruising in vliegt. Een echt zondagsschot dus!

In de rust wordt de manschappen op het hart gedrukt om te blijven voetballen en op deze voet door te gaan en om Amstenrade geen ruimte te geven om ook maar te dénken dat ze vandaag de drie punten op ‘De Gijselaar’ kunnen houden.

De tweede helft wordt letterlijk en figuurlijk een echte strijd geleverd voor de drie punten. VV Spaubeek 5 creëert wel nog kansen, maar niet meer zoveel als in de eerste helft. Amstenrade 4 zet ons onder druk maar dat resulteert nog niet in doelpunten. Totdat er een voorzet een beetje ongelukkig valt waardoor Amstenrade 4 kan binnenkoppen: 3-3 op het scorebord.

Er volgen nog 20 minuten waarbij VV Spaubeek 5 middels een aantal uitbraken kansen krijgt om de 3-4 te scoren, maar een vierde treffer valt helaas niet.

Amstenrade krijgt ook nog een aantal goede kansen (mede door wat makkelijk gegeven vrije trappen) maar onder meer door goed verdedigend werk en puik keeperswerk blijft de stand 3-3. En dat is meteen ook de eindstand vandaag!

Goede strijd geleverd met op momenten aardig voetbal dat we trouwens al weken laten zien. Nu is het aan ons om deze lijn door te trekken naar de volgende wedstrijd. Dat is wederom een derby: thuis tegen GSV’28 3!