Herstart in Tegelen

·

·

,

Na de sof tegen VV Baarlo staat vanmiddag het tweede competitieduel van ons eerste elftal op het programma. Afgelopen zondag mochten de Rood-Zwarten uit ‘Boalder’ zich melden in Spaubeek en maakten kennis met ‘De Poort naar het Heuvelland’. Vandaag staat er wederom een verre verplaatsing op de rol. Maar deze keer niet voor de tegenstander, maar voor VV Spaubeek zelf.

Om 14.30 uur ligt de wedstrijdbal te wachten op de 22 spelers

Tegenstander is Sportclub Irene, dat haar thuiswedstrijd afwerkt op Sportpark ‘De Bakenbos’. En dat sportpark is ook een écht sportpark, want het bestaat uit acht velden waar 900 leden verdeeld over 50 teams wekelijks trainen en in het weekend hun wedstrijden spelen. Zóveel leden, zóveel teams – het zou een ware nachtmerrie zijn voor de Spaubeekse kaderleden die nú al hun handen vol hebben aan het runnen van onze vereniging!

Klein en fijn: het overzichtelijke Spaubeekse sportcomplex

Zo een brede basis zorgt er ongetwijfeld voor dat de club over voldoende middelen beschikt om een rol van betekenis te spelen in de 3e Klasse. Wat heet: ze spelen voor het 18e seizoen op rij in de 3e Klasse met twee uitschieters naar de 2e Klasse. Een geduchte tegenstander dus!

Samen met VV Baarlo, de tegenstander van afgelopen weekend, vormen de ‘Tricolores’ uit Tegelen de vreemde eend in de 3e Klasse C-bijt. Zij worden opgezadeld met wedstrijden in Midden- en Zuid-Limburg en blijven verstoken van derby’s. Daar is geen penningmeester blij mee.

Maar ook de Spaubeekse penningmeester en kassier zijn verre van blij. Want afgelopen zondag kwamen welgeteld vier supporters van VV Baarlo naar Spaubeek, waaronder twee bestuursleden en één geblesseerde speler van het eerste elftal. Zelden zal een tegenstander per saldo slechts één entree hebben opgeleverd.

Gelukkig compenseert de goedlopende loterij de tegenvallende bezoekersaantallen

Dat zal zondag niet gebeuren. Want doorgaans kan ons eerste elftal rekenen op een vaste groep supporters die ook vandaag in de auto stappen om VV Spaubeek te steunen.

Hopelijk verlaten ze even voor half vijf met een iets beter gevoel hun plek langs de lijn dan afgelopen zondag. Toen zagen de toeschouwers een wedstrijd waarin VV Spaubeek weliswaar het spel domineerde maar niet tot heel veel uitgespeelde kansen kwam. Daar stelden de gasten uit Baarlo amper iets tegenover. Zij beperkten zich tot verdedigen, wat ze het gehele duel stug volhielden.

Tijdens de tweede helft kroop VV Baarlo wat meer uit haar schulp en dook een aantal keren gevaarlijk op voor de neus van doelman Manuel de Bruijn. Hij hield lang stand, maar moet zich uiteindelijk toch één keer omdraaien.

Manuel de Bruijn houdt lange tijd de ‘nul’

Sportclub Irene verging het niet veel beter. Op het veld van SVH ’39 komen de ‘Tricolores’ met 1-0 achter, maar trekken de stand halverwege de eerste helft weer gelijk. Maar als het rustsignaal klinkt staat er 3-1 op het bord. Tijdens de tweede helft incasseert Sportclub Irene nog een vierde doelpunt.

In Dagblad de Limburg spuwt Sportclub Irene-trainer Angelo van Mill zijn gal: ‘Vanaf het eerste fluitsignaal zaten we niet lekker in de wedstrijd. We kwamen niet goed onder de druk uit en verloren bijna alle duels.’

Maar daarmee is voor Van Mill de koek nog niet op: ‘Voor ons is dit een compleet andere competitie met veel onbekende tegenstanders. We gaan zien wat de komende wedstrijden gaan brengen. Uiteraard zullen we er alles aan doen om volgende week voor eigen publiek een mooi resultaat te behalen.’

Dat moet dan gebeuren tegen een elftal dat zich eveneens wilt revancheren. Want een verliespartij in eigen huis is niet de start waarop werd gehoopt. Zeker niet na afgelopen seizoen. Daarin werden we ontzettend verwend met spectaculaire wedstrijden en het is niet eerlijk nóg zo’n seizoen te verwachten van staf en selectie.

Trainer Mike Zwartjes legt zijn spelers uit hoe het anders moet

Door een ietwat rommelige voorbereiding kan Mike Zwartjes nog niet beschikken over een topfitte spelersgroep en heeft hij nog niet vaak zijn type-elftal kunnen opstellen.

Maar de Spaubeekse rust zorgt er ongetwijfeld voor dat er weldra resultaten worden geboekt en we de weg naar boven weer inslaan!