Jaarvergadering

·

·

Gisterenavond, rond de klok van 21.30 uur. De grote tafel staat in de dwarsrichting opgesteld in onze kantine en op het grote beeldscherm lezen we ‘dat VV Spaubeek ons van harte welkom heet.’ Dat betekent dat één van de minst leuke (maar desondanks noodzakelijke) activiteiten van het seizoen op de agenda staat: de algemene ledenvergadering (ALV), noem het jaarvergadering.

Als alle bestuursleden hebben plaatsgenomen achter de grote tafel trapt scheidend-voorzitter Jean Wachelder de vergadering af door allereerst iedereen welkom te heten en vervolgens de agenda af te werken.

‘Volgens Spaubeekse tradities gaat dat heel snel’, zo stelt Jean iedereen meteen al op zijn en haar gemak. Inderdaad, ‘haar’ gemak. Want sinds kort maakt Sanne Peters deel uit van het kantineteam en ze heeft meteen haar plek veroverd binnen onze vereniging.

Enkele seizoenen geleden bleek het vinden van externe medewerkers voor het uitbaten van onze kantine geen sinecure en is ervoor gekozen te proberen de kantine met eigen vrijwilligers te bezetten. Dat is sindsdien vaak gepuzzel, maar het verdient een pluim voor de planners en de vrijwilligers dat we meermaals per week onze kantine kunnen bezoeken. En die vormt toch het hart van onze vereniging.

Routineus leidt Jean de aanwezigen verder door de agenda. Nadat de notulen van de afgelopen jaarvergadering zijn vastgesteld stipt hij de ontwikkelingen binnen onze Sponsorcommissie aan.

Die heeft twee nieuwe leden mogen verwelkomen in de personen van Dennis Dengering en Tim Adriaans. Daarnaast is voorzitter Wim Hennissen opgevolgd door Jeroen Gerits.

Vervolgens komt hoofdtrainer Mike Zwartjes aan het woord. Hij verhaalt over afgelopen seizoen en over de stroeve voorbereiding die technische staf en selectie dit seizoen hebben gedraaid. De knock-out-fase van het bekertoernooi is weliswaar bereikt, maar afgelopen zondag ging de seizoensouverture tegen VV Baarlo met 0-1 verloren.

Hij sluit af door te wijzen op de ‘Week van de Scheidsrechter‘, die loopt van 30 september tot en met 8 oktober. Mike richt zich specifiek tot Vincent Cordeweners, die niet graag in het middelpunt van de aandacht staat, maar juist nú in het zonnetje wordt gezet. Hij fungeert al seizoenenlang als grensrechter bij ons eerste elftal.

Maar er is ook een meer formeel gedeelte binnen de jaarvergadering en die wordt gevormd door personele wijzigingen binnen ons bestuur. Zo treedt Ralf van Laar af als bestuurslid, maar stelt zich herkiesbaar. Hij wordt opnieuw unaniem gekozen als bestuurslid en mag zijn werkzaamheden voortzetten.

Misschien wat meer zichtbaar is de overgang van de voorzittershamer. Afgelopen seizoen ging Henk Jansen zijn ‘leerjaar’ in en dat zit erop. Jean draagt zijn voorzittershamer spreekwoordelijk over aan Henk die vanaf dat moment ook de vergadering verder leidt.

Een aparte alinea wijden we aan de financiële gang van zaken. Zoals alle andere verenigingen wordt VV Spaubeek in het post-COVID-19-tijdperk geconfronteerd met de rauwe werkelijkheid. En die houdt in dat de vereniging schouders zoekt waarop de vereniging kan steunen. Dat kan door een keer een wedstrijd te fluiten, een sponsor aan te brengen (neem vooral contact hiervoor op met de Sponsorcommissie) of door mee te doen aan minimaal één van de grotere acties die de vereniging dit seizoen weer wilt opzetten.

Enige tijd geleden werd een succesvolle donateurkaartenactie georganiseerd, maar we zijn voornemens om de ‘Lege Flessen-actie’ terug in het leven te roepen en zelfs het verkopen van kerstkaarten wordt aangehaald.

Als de kascontrolecommissie, die bestaat uit Erik Meijers, Thomas Bogucki en Kay Soetelmans, decharge geeft en akkoord gaat met een herbenoeming richt Henk zich nog een laatste maal tot de aanwezigen waarna de rondvraag een passend slot vormt van deze jaarlijkse verplichting.

Gedaan met terugblikken en voorbeschouwen op komend weekend. Er wordt mooi ‘voetbalweer’ verwacht. Ideale omstandigheden om te strijden voor drie punten!