VV Spaubeek 5 – VV Caesar 5 | 2 – 0

·

·

, ,

| Derbytime in Spaubeek

Zondag 24 september, de dag dat de eerste competitiewedstrijd op de planning staat. Met VV Caesar 5 stond vandaag een geduchte tegenstander op de planning, die we in de beker ook al zijn tegengekomen. Toen was de uitslag 3-1 in Spaubeeks voordeel.

In de kleedkamer werd verteld dat er in derby’s altijd net dat beetje extra strijd en passie naar voren komt en al helemaal tegen de Beekse buurman, VV Caesar. Met een bijna complete selectie (buiten Rick) gingen we dan ook de strijd aan om de drie punten in Spaubeek te houden.

Met twee ervaren krachten in Spaubeekse gelederen, Danny en Brent, begon Spaubeek sterk aan de wedstrijd en waren de eerste kansen aan Spaubeekse zijde een feit. Echter viel het doelpunt nog niet in de beginfase van de wedstrijd.

De echte derby die was er zeker, want de gele shirts kwamen niet ongeschonden uit de strijd (shirts worden op het moment van schrijven voor een tweede keer gewassen). Mooi om te zien dat er echt strijd is geleverd vandaag!

Verdedigend werden er niet veel kansen weggeven in de eerste helft, maar gescoord was er nog steeds niet, na wederom een aantal kansen.

Maar ‘onze’ Pip is op dreef, na twee bekerdoelpunten was het Pip die de 1-0 score op het scorebord zette en dus ook de ban brak voor VV Spaubeek 5. Na de 1-0 ging VV Spaubeek 5 verder op zoek naar de 2-0. Die viel uiteindelijk ook door goed voorbereidend werk van Niek die een strakke pass gaf op de ‘ervaren’ Danny, die vervolgens wel raad wist met de bal en de 2-0 op het scorebord zette.

Enkele minuten na de 2-0 volgde de rust en konden we aan de thee gaan.

In de rust werd VV Spaubeek 5 op het hart gedrukt om op deze lijn door te gaan en zoals ze in CDA-termen zouden zeggen ‘doorpakken’. Al weet ik niet of dit de juiste woordkeuze is, want bij het CDA was dit niet geheel succesvol!

De tweede helft begon VV Spaubeek 5 weer goed met een aantal kansen, maar die helaas wederom niet werden benut. Caesar drong wel aan, maar kwam er door solide verdedigen niet doorheen. Als ze er al doorheen kwamen was het ‘onze’ Sander die redding bracht, dat deed hij enkele keren met verve!

VV Spaubeek 5 had nog een aantal goede kansen, maar telkens viel die maar niet, dinsdag wordt het dus sowieso afronden op de training!

Mooie prestatie en een goede start!

Helaas waren wij de enige Spaubeekse ploeg die drie punten pakte vandaag (Spaubeek 3 had geen wedstrijd!).