Algemene Sportieve Beschouwingen

·

·

,

Vanmiddag staat de eerste competitieronde van het seizoen 23/24 op het programma. Tegenstander is er eentje die we niet of nauwelijks kennen: VV Baarlo. We heten bestuur en spelers van harte welkom op ons sportcomplex. Dat geldt natuurlijk ook voor de meegereisde supporters en zijn benieuwd hoeveel dat er zijn. Hopelijk kan iedereen genieten van een mooie voetbalmiddag!

‘Tja, de nacompetitie duurde drie minuten te lang’, zo stelt VV Spaubeek-trainer Mike Zwartjes in de VIA Limburg, editie Sittard-Geleen. Want in dat tijdbestek weet FC Hoensbroek ons eerste elftal te kraken en stoot door naar de play-off finale. Gedurende het nacompetitieduel wordt duidelijk dat details of strafschoppen voor de beslissing gaan zorgen. Één onachtzaamheid in de Spaubeekse verdediging blijkt achteraf de scherprechter.

FC Hoensbroek neemt een 3-2 voorsprong en schiet de Spaubeekse promotiedroom aan diggelen

Tijdens de finale blijkt RKSV Heer met 1-5 te sterk voor de Hoensbroekenaren, waardoor ook zij dit seizoen starten in de 3e Klasse. Voor FC Hoensbroek is het de 3e Klasse A geworden, waarbij het zwaartepunt in Maastricht en de Parkstad ligt.

Voor VV Spaubeek komt de 3e Klasse B uit de KNVB-koker gerold. Het mag op bezoek bij RKVV Vaesrade en RKSV Olympia Schinveld in de gemeente Beekdaelen en mag de twee overgebleven Geleense clubs af, maar het merendeel van de tegenstanders komt uit het noorden.

Het is vanaf het seizoen 16/17 dat we nog eens de provinciegrens oversteken. Ook toen was SV Budel de tegenstander. Maar ook MMC Weert en Merefeldia komen we na lange tijd nog eens tegen.

Komend seizoen mogen we ook weer naar VV Hebes

Afgelopen seizoen trapte het elftal van Mike Zwartjes af tegen het onbekende SVH ’39. De meegereisde supporters dachten destijds dat handhaving te hoog gegrepen was voor de Rood-Witten, maar zie daar: SVH ’39 handhaafde zich betrekkelijk eenvoudig en is ook dit seizoen één van onze tegenstanders.

Vanmiddag komt een andere onbekende op bezoek: VV Baarlo. De Rood-Zwarten beginnen aan hun 13e opeenvolgende seizoen in de 3e Klasse en voetballen zich in die seizoenen steevast naar de bovenste helft van de ranglijst. Een niet te onderschatten tegenstander!

De mannen uit ‘Baolder’ hebben hun officiële start niet gemist. Tijdens de eerste bekerwedstrijd wordt VV Reuver simpel opzij gezet, waarna een gelijkspel volgt tegen VV Blerick.

De volgende ronde gloort aan de horizon als halverwege de tweede helft de spelers van trainer Tim Nabben een 0-2 voorsprong nemen bij VV Hegelsom. Maar in de absolute slotfase trekt de thuisploeg de stand gelijk: 2-2. Daarmee schieten beide verenigingen niets op, want SV Blerick blijkt een maat te groot voor VV Reuver en sluit de poulefase als groepswinnaar af.

En jezelf kronen tot groepswinnaar, daarover kan ons eerste elftal over meepraten. De eerste groepswedstrijd gaat voor een vertimmerd VV Spaubeek met 0-1 verloren, maar daarna volgen twee overwinningen. In een snikheet Heugem wordt RKHSV met 2-3 verslagen en ook afgelopen weekend zoeken de spelers (nietsvermoedend) met een 2-3 overwinning op zak het veld af.

Ons eerste elftal warmt zich op voor de laatste poulewedstrijd, in Berg aan de Maas tegen IVS

Als dan blijkt dat RKHSV en VV Voerendaal niet verder zijn gekomen dan 0-0 mag een klein feestje worden gevierd. Nou ja, nóg een feestje? Want het matige spel in Berg aan de Maas kan bijna niet los worden gezien van de feestavond die aan het duel voorafging. Het zal niemand zijn ontgaan dat we dit jaar als vereniging 95 jaar geleden werden opgericht en dat mag gevierd worden!

De Spaubeekse supporters richten zich ondertussen op de Algemene Sportieve Beschouwingen. Want is het elftal klaar voor nóg zo’n prachtseizoen? Mike gaf alvast een winstwaarschuwing af: zwaardere klasse en meer reiskilometers.

Daar staat tegenover dat er van ‘Amsterdamse toestanden’ geen sprake is aan de Spaubeekse Musschenberg. Slechts één speler kwam de rangen versterken. Dennis Hendrix is van reeksgenoot FC Geleen Zuid naar VV Spaubeek overgestapt. De aanvaller toonde al iets van zijn kunnen tijdens de oefencampagne en geeft Mike meer mogelijkheden te variëren in de aanval.

Met Dennis Hendrix heeft Cas Jansen er een spitsbroeder bijgekregen

Naast de komst van Dennis staat het vertrek van Joey Ophelders. Joey zet zijn voetbalcarrière voort bij VV Spaubeek 3 en mag vanaf nu elke zondagochtend aan de bak.

De afgelopen seizoenen was bijna geen grotere teamspeler te vinden dan Joey, want het overgrote deel van de wedstrijden keek Joey toe vanaf de bank. Maar als Mike een beroep op hem deed, verzaakte hij nooit en gaf altijd het beste van zichzelf. Daarmee oogstte Joey ontzettend veel bewondering. Een diepe buiging is dan ook op zijn plaats.

Ook de (technische) staf ondergaat een metamorfose door het vertrek van teammanager Erwin Vranken en assistent-trainer Ben Labyed.

Hoe zien de zondagen van Erwin Vranken er tegenwoordig uit?

Erwin wordt momenteel geconfronteerd met vrije tijd en Ben staat weer op eigen benen, bij RKSVV uit Swartbroek. Waar de leemte die Ben achterlaat wordt opgevuld door Marco Schroen probeert Harald Schoonwater de grote schoenen van Erwin te vullen.

We gaan een zondagmiddag tegemoet vol twijfels. Hoe sterk is de tegenstander en hoe komen we zelf voor de dag? Één zekerheid: er wordt gevoetbald met een door Beheermaatschappij Holding Meijers BV gesponsorde wedstrijdbal.

Prettige wedstrijd iedereen!