Iedereen begint op ‘0’

·

·

,

Het heeft welgeteld drie weken geduurd, maar dan begint zondagmiddag eindelijk de nacompetitie voor ons eerste elftal. Tegenstander is een oude bekende, namelijk FC Hoensbroek.

Dat we het tegen de Hoensbroekenaren moeten opnemen, dat weten we nog betrekkelijk kort. Op de laatste speeldag van de 3e Klasse A, waarin VV Spaubeek niet in actie komt, staat namelijk het duel tussen BMR en VV Scharn op de agenda.

Het bestuur van de thuisclub heeft al in een vroeg stadium laten weten dat dit duel onmogelijk doorgang kan vinden op de geplande datum. BMR krijgt simpelweg niet voldoende spelers op de been om de Maastrichtenaren partij te kunnen geven.

Dat dit wenkbrauwen doet fronsen in Scharn is evident, maar de bezoekers hebben zich er maar bij neer te leggen. En dus wordt het duel vier dagen later alsnog gespeeld.

Tijdens het inhaalduel neemt BMR brutaal de leiding, maar weet VV Scharn gelijk te maken. Door de gelijke stand komen de Maastrichtenaren óók op 50 punten. En met de wetenschap dat hun doelsaldo aanmerkelijk beter dan dat van ons eerste elftal is verder aandringen niet noodzakelijk.

Op de laatste speeldag schuift VV Scharn (op doelsaldo) door naar de tweede plek

Het gelijke spel en het feit dat VV Scharn VV Spaubeek passeert zorgen ervoor dat niet VV Heeswijk naar de Spaubeekse BMV komt afzakken, maar dat we een uitduel spelen tegen FC Hoensbroek.

Tijdens winterstop neemt VV Spaubeek deel aan de Winter Cup, die jaarlijks door FC Hoensbroek wordt georganiseerd, maar het lot koppelt de Geel-Zwarten aan Sporting Heerlen. Het elftal van trainer Mike Zwartjes weet in de kruisfinale met 1-2 te winnen van de Heerlenaren waardoor de finale wordt bereikt.

Het andere duel gaat tussen organisator FC Hoensbroek en VV Vaesrade en doordat VV Vaesrade als winnaar van het veld stapt, ontlopen FC Hoensbroek en VV Spaubeek elkaar.

Voor een officiële ontmoeting moeten we terug naar het seizoen 15/16. Tijdens dat seizoen komen beide verenigingen uit in de 3e Klasse B en strijden met VV Veritas en FC Geleen Zuid om het kampioenschap.

Op de vijfde speeldag trekt het elftal van Trainer Pascal Reijans naar Sportpark Overbroek. Na een 1-0 achterstand scoort Mitch Dullens de gelijkmaker, maar de thuisploeg komt opnieuw op voorsprong.

Seizoen 15/16: Erik Meijers feliciteert Tjeerd Ouwehand met zijn doelpunt

Via Tjeerd Ouwehand en Etiënne Hellebrekers buigt VV Spaubeek de 2-1 achterstand om naar een 2-3 voorsprong, maar in de eindfase trekt FC Hoensbroek de stand weer gelijk.

Seizoen 15/16: Rob Terwint bespringt doelpuntenmaker Etiënne Hellebrekers

Uiteindelijk wint VV Spaubeek de tweede periode en FC Hoensbroek de derde. Beide verenigingen nemen daardoor deel aan de nacompetitie, maar voor VV Spaubeek is het na één ronde afgelopen, na verlies tegen Sparta ’18 over twee ontmoetingen.

Seizoen 15/16: Toen we onze boodschappen nog deden in de Plus van Dennis en Jolanda Franssen

FC Hoensbroek daarentegen verslaat na twee duels VV SCM, wint in de volgende ronde van SVME en is in de finale te sterk voor SHH. Promotie naar de 2e Klasse G is een feit.

De seizoenen die volgen spelen de Blauw-Witten hoofdzakelijk in de 2e Klasse G, maar de afgelopen vier seizoenen worden in de 3e Klasse doorgebracht, waarin het steeds in de middenmoot eindigde. Maar dit seizoen is alles anders. Gaat het dit seizoen lukken terug te keren naar de 2e Klasse?

Seizoen 00/01: Na één seizoen zit het avontuur in de 2e Klasse H er weer op

Die vraag kunnen we ook aan de selectie van Mike Zwartjes stellen. Maar voor ons eerste elftal is het al wat langer geleden dat ze in de 2e Klasse speelden. En dan is ‘al wat langer gelden’ een eufemisme.

Het seizoen 00/01 is het eerste en tot dusver enige seizoen dat ons eerste elftal in de 2e Klasse H uitkomt, om meteen weer te degraderen.

Ondanks dat het seizoen 00/01 op een sportieve en financiële teleurstelling uitdraait, weet Peter van Mierlo ook op dit niveau 14 keer het net te vinden.

Het is altijd prettig spelers in je elftal te hebben die bijna een garantie zijn voor doelpunten. Wat dat betreft kan de technische staf rekenen op Erik Meijers en Cas Jansen die dit seizoen respectievelijk 22 en 13 keer het net wisten te vinden.

Seizoen 22/23: Cas Jansen tekent voor de gelijkmaker tegen BMR

Dat zal ook FC Hoensbroek-trainers Roger André en Sebastiaan Caenen zijn opgevallen. Eerstgenoemde is al acht seizoenen trainer in Hoensbroek en gaat komend seizoen starten aan zijn negende seizoen.

Zij rekenen vooral op Noah Ruijters, Kyan Lubbers, Brian Vroomen en Seth van den Bergh. Dit kwartet zorgde dit seizoen voor 32 van de 46 Hoensbroekse doelpunten en zullen goed in de gaten moeten worden gehouden.

Het belooft een spannende ontmoeting te worden waarbij de winnaar zich plaatst voor de finale, waar de winnaar van het duel VV Bruheze en RKSV Keer wacht. Maar dat zijn zaken waaraan nog niemand denkt. Eerst het duel in Hoensbroek tot een goed einde brengen en dat wordt al een klus op zich.