Eerste achtervolger

·

·

,

Koploper af. Dat is hoe VV Spaubeek er na het 1-1 gelijkspel bij VV Scharn voor staat. En dat is wennen. Op 6 november van het vorige jaar nam VV Spaubeek de koppositie op doelsaldo over. Uitgerekend van FC Maasgouw, de tegenstander van vanmiddag.

De nieuwe koploper heet SV Haslou, dat aan een ongekende inhaalrace bezig is. Hun doel is nu ongetwijfeld de titel grijpen, maar die is voor het team van Mike Zwartjes en assistent-trainer Ben Labyed nog niet uit het zicht verdwenen.

Sterker nog: de koppositie kan vanmiddag weer worden overgenomen, aangezien de concurrentie uit Elsloo vandaag niet in actie komt.

De Wit-Zwarten uit Elsloo grepen de macht twee weken geleden. SV Haslou won met 0-1 aan de Eijsdense Pisartlaan op het sportcomplex van SVME.

Op hetzelfde moment strijden VV Scharn en VV Spaubeek 11 kilometer noordelijker om drie punten. Na een gelijkopgaande en gesloten eerste helft brandt de strijd tijdens de tweede helft volledig los. En kwartier voor tijd neemt VV Scharn een voorsprong via Casper van Delft, nadat de thuisploeg ook al de deklat had geraakt.

VV Scharn heeft een 1-0 voorsprong genomen, maar kan die niet vasthouden

De Spaubeekse bezoekers proberen in de slotfase de bakens te verzetten. Hun wilskracht werd eerder al bij Leonidas beloond en dat is vanmiddag wederom het geval. Tijdens het nemen van een hoekschop bestraft de scheidsrechter het gebruikelijke trek- en smijtwerk en kent VV Spaubeek een strafschop toe.

Bram Sluijsmans strijdt voor elke meter

Kapitein Sean Cobben neemt zijn verantwoordelijkheid en schiet de bal onberispelijk achter de Maastrichtse doelman: 1-1. Na afloop van het duel wordt nog uitgebreid nagekaart over het bewuste moment, maar de wedstrijd is gedaan en beide teams moeten leven met de puntendeling.

Een gelijkspel is iets waar beide ploegen vanmiddag niets aan hebben. Vanzelfsprekend acht ons eerste elftal zich nog steeds kansrijk om de titel in de 3e Klasse A te grijpen. Want ondanks dat het geen koploper meer is, hebben zij evenveel punten behaald als SV Haslou, al is het doelsaldo van de Wit-Zwarten aanmerkelijk beter.

Maar misschien is het resterende programma van SV Haslou ook wel zwaarder en komt voor het eerst dit seizoen druk om de hoek kijken. Een niet te onderschatten factor.

Voor VV Spaubeek staan nog twee duels op het programma. Allereerst het laatste thuisduel van het seizoen, vanmiddag tegen FC Maasgouw.

FC Maasgouw heeft nog drie duels voor de boeg. Zij staan voorlopig op een achtste en dus veilige plek. Dat is knap van de promovendus, want het heeft er dit seizoen al eens anders uitgezien. Maar het schip is nog niet de veilige Thorner haven binnengevaren.

Het kan nog alle kanten op in de grote middenmoot. Aan de bovenkant lonken VV Hebes en op iets verdere afstand VV DVO en SVH ’39, terwijl Leonidas en SVME nog in de nek hijgen. Mocht voormalig VV Spaubeek-trainer Ruud Hendriks met zijn ploeg klassebehoud weten te bewerkstelligen, dan is het seizoen geslaagd.

Maar dan liefst niet aan de Spaubeekse Musschenberg. Want winst vanmiddag legt de druk weer in Elsloo en bij VV Scharn, dat zichzelf ook nog niet kansloos acht.

Een makkelijke middag stelt Ruud Hendriks VV Spaubeek alvast niet in het vooruitzicht, want de eerdere ontmoeting werd ternauwernood met 0-1 gewonnen.

VV Spaubeek had veel moeite met de keer op keer opkomende linksback van FC Maasgouw, maar wist dat gevaar uiteindelijk te neutraliseren. Sterker nog: het vond in de slotfase toch een gat in de hechte defensie waarbij Erik Meijers zich tot matchwinnaar kroonde.

Erik ‘Brommer’ Meijers heeft weer toegeslagen

Spanning verzekerd dus! Het weer is prima, er is gezorgd voor een barbecue, kinderen kunnen zich uitleven op een springkussen en Stevie M. en Don Drix zorgen voor de muzikale omkadering.

Niets staat een succesvolle seizoensafsluiting nog in de weg!