Het gaat erom!

·

·

,

Wie na het 1-1 gelijkspel tegen SVH ’39 had beweerd dat VV Spaubeek eind april een wedstrijd zou spelen die beslissend zou zijn in de titelstrijd, was voor gek verklaard. De rol van scherprechter had ons eerste elftal wel gepast, maar als je naar de ranglijst kijkt, dan staat bovenaan toch écht VV Spaubeek!

Sinds halverwege het seizoen 21/22 zijn trainer Mike Zwartjes en zijn technische staf erin geslaagd een elftal te vormen dat als een echt team opereert en vooral tijdens de eerste periode als een pletwals door de competitie raasde.

Zo makkelijk gaat het inmiddels niet meer, maar ook als er gestreden moet worden geven de spelers thuis.

Bij Leonidas kijkt ons eerste elftal halverwege tegen een 2-1 achterstand aan en ook in de slotfase staat die stand nog op het bord. Maar als de scheidsrechter een laatste maal fluit is de scheve situatie rechtgezet: 2-3.

Vandaag moet nog een keer álles uit de kast worden gehaald tijdens de tweede wedstrijd van het kwartet finales. Afgelopen zondag draaide de Spaubeekse voorhoede warm tegen SVC 2000 en zie het maar als een opmaat voor de op papier zwaarste van vier finales.

VV Scharn staat in verliespunten tweede met één verliespunt meer dan de equipe van Mike Zwartjes. Maar er zijn meer kapers op de kust. Zoals SV Haslou. De ‘Sajelaire’ staan twee punten achter op VV Spaubeek en één op VV Scharn en kunnen profiteren van misstapjes. Maar voor SV Haslou geldt: het aantal kansen om teams voorbij te steken wordt steeds minder.

De afgelopen seizoenen werd VV Spaubeek nooit ingedeeld in de 3e Klasse A. Voor de laatste keer dat dit gebeurde moeten we terug naar het seizoen 01/02, maar ook tijdens het seizoen 99/00. En wát voor een seizoen was dat?

Ook dan is VV Scharn één van de tegenstanders en beschikken de Maastrichtenaren over een uitstekende groep voetballers. Het seizoen voordien miste VV Scharn op één punt de titel en dit seizoen moet het gebeuren.

Maar het loopt anders. De Rood-Witten spelen tweede viool in 3A terwijl de Spaubeekse ‘Gouden Generatie’ de kroon op haar werk zet door de titel te grijpen ten koste van RKHSV.

De huidige groep spelers kan die generatie achterna gaan, want net als bijna een kwart eeuw geleden doet VV Spaubeek opnieuw mee voor promotie naar de 2e Klasse. En als dat effectief lukt, dan is dat een uniek feit.

Voor de gastheren is de druk véél groter. De afgelopen 11 seizoenen speelde VV Scharn in de 2e Klasse G maar degradeerde afgelopen seizoen onverhoopt.

De doelstelling voor dit seizoen is duidelijk, al zag het er twee weken geleden plots niet zo goed uit na een 0-4 thuisnederlaag tegen SV Haslou. Maar zondag herstelde de ploeg van trainer Anton Vriesde zich knap door met 1-2 te winnen bij Lindenheuvel- Heidebloem Combinatie.

Het wordt vanmiddag hoe dan ook een interessant duel en wat moet het mooi zijn om dit als speler mee te mogen maken. Hopelijk weten veel voetbalfans Sportpark Scharn te vinden waaronder veel supporters uit Spaubeek.

Onder hen zijn ongetwijfeld Frans Welzen en Jan Smeets. Beide heren ontvingen deze week een Koninklijke onderscheiding als waardering voor de talloze uren die ze hebben besteed aan hun favoriete voetbalvereniging. Sinds Koningsdag mogen beide zich Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Proficiat!

Frans en Jan zullen verguld zijn met winst, maar hoe het afloopt, dat weten we even voor 16.30 uur pas.