De slotfase breekt nu écht aan

·

·

,

Afgelopen zondag was een zondag om snel te vergeten. Over de wedstrijd is voldoende gezegd en geschreven en ook het gedrag van een deel van de thuisaanhang is gehekeld. Maar we moeten dóór.

Joep sloot zijn wedstrijdverslag ermee af: ‘Onze opdracht is nu vrij eenvoudig: vier keer winnen en klaar.’ Eenzelfde conclusie trok trainer Mike Zwartjes dinsdagavond. Nog vier keer winnen en dan heb je óók een prijs.

Gedurende het seizoen wist ons eerste elftal een mooie voorsprong uit te bouwen en nu de slotfase van de competitie is aangebroken is daar niet veel meer van over. Maar, optimistisch als we zijn, het aantal resterende wedstrijden waarin de concurrentie dichterbij kan sluipen neemt week na week af. Om het team van trainersduo Mike Zwartjes en Ben Labyed te passeren wordt een steeds grotere opdracht.

Vier finales dus en vandaag staat de eerste daarvan op de rol: het thuisduel tegen SVC 2000. Dat de Geel-Blauwen uit de Christoffelstad naar onze BMV komen mag een klein mirakel heten.

De deuren blijven dicht bij SVC 2000

Het is alweer vijf maanden geleden toen beide teams het in Roermond tegen elkaar opnamen. Terwijl op de achtergrond vuurwerk wordt afgestoken omdat Marokko op het WK België heeft verslagen worstelt de ploeg van trainer Michel van Bezel zich naar het einde van de wedstrijd. Ondertussen is het 0-7…

Geen resultaten en dus hoofdzakelijk supporters uit Spaubeek op Sportpark De Wijher

Voor Jorn Scheepens is het desalniettemin een mooie dag. De kapitein van onze JO19-1 maakt voor een eerste keer deel uit van de selectie van Mike Zwartjes en mag debuteren in VV Spaubeek 1.

Ondertussen wordt in de bestuurskamer getwijfeld of het zinvol is het seizoen uit te doen. Maar warempel, SVC 2000 doet nog steeds mee. Trainer Van Bezel is inmiddels afgelost door Ammar Jahri, maar voor de rest is er weinig veranderd. Wedstrijden worden nog steeds niet gewonnen en punten niet gepakt.

Met nog vijf wedstrijden te gaan staat de ploeg van Jahri nog op -3 punten en is het negatieve doelsaldo opgelopen tot -82.

Afgelopen week viel het doek in de 3e Klasse A – het was al lang duidelijk dat het schip zou zinken. Maar op deze manier wil je natuurlijk geen afscheid nemen van de 3e Klasse, dus SVC 2000 zal toch ergens zeker één punt willen pakken? En of dat nu in Spaubeek, in Maastricht of Sittard is – het zal de Roermondenaren een zorg zijn.

Net als in november is het belangrijk om snel de score te openen zodat de veer rap breekt. Maar makkelijk is dat niet. Ook dat bleek in november al. Op een zwaar veld, dat geleden heeft door de neerslag, is het lastig combineren. Niet in de minste plaats omdat de thuisploeg een muur optrekt die niet van plan is snel om te vallen.

Dat was ook zondag het geval. VV Spaubeek trok ten aanval en botste op een hechte verdediging van DVO, maar een fraaie combinatie tussen Rob Terwint en Dennis Dengering deed de verdediging tóch buigen.

Eindelijk, DVO heeft onder druk de gelijkmaker geïncasseerd

Zo zal het vandaag óók moeten. Fel starten, de tegenstander amper rust gunnen en het laken naar zich toetrekken. ‘Kom op die Gaele!’, een slogan die vandaag meer dan ooit opgeld doet.