VV Spaubeek JO14 – RKHSV JO14 | 3 – 2

·

·

,

| JO14 draait wedstrijd om

Vanochtend trad onze JO14 aan tegen hun leeftijdsgenoten van RKHSV. Op papier een makkelijke wedstrijd, maar dat viel tegen. Pas in de slotfase trok het elftal van trainer / coach Danny Bastings het laken naar zich toe waardoor de punten in Spaubeek bleven.

Geen wedstrijd zonder goede warming-up!

Het is rond de klok van elven als de spelers van VV Spaubeek en RKHSV hun ronde in de middencirkel lopen om elkaar een sportieve wedstrijd te wensen. Niet veel later blaast scheidsrechter Leunissen de wedstrijd op gang. Het talrijk opgedaagde publiek maakt zich op voor een enerverend duel.

Sportiviteit staat bij jeugdwedstrijden hoog in het vaandel

Als je naar de stand kijkt, verwacht je een eenzijdig duel, maar al snel wordt duidelijk dat de wedstrijd geen afspiegeling is van de ranglijst. RKHSV heeft in de as een aantal flinke knapen opgesteld en die houden de deur dicht.

VV Spaubeek probeert onder aanvoering van kapitein Finn Pelzer en Marc Bundu een opening te vinden, maar dat blijkt niet eenvoudig.

Aan de rechterkant proberen Joey Ponsen en Marc Bundu steeds Youssef Wazzan aan te spelen, maar de kleine aanvaller wordt keer op keer de voet dwarsgezeten door een verdediger uit Heugem.

Sem Krijgsman is zijn tegenstander voorbij en zoekt een medespeler

Dan vergaat het Sem Krijgsman iets beter. Halverwege de eerste helft passeert hij vanaf de linkerkant zijn tegenstander en wordt in het strafschopgebied naar de grond gewerkt. De scheidsrechter wijst resoluut naar de strafschopstip.

De toegekende penalty is een kolfje naar de hand van Finn Pelzer en hij schiet de bal feilloos achter de doelman: 1-0.

Finn Pelzer legt de bal precies op de strafschopstip

En ondanks dat Danny Bastings zijn spelers aanspoort om vooral ‘te gaan voetballen’ staat de 1-0 tussenstand halverwege nog altijd op het scorebord.

Na de rust zetten de bezoekers een tandje bij en scoren al snel de gelijkmaker. Aangemoedigd door de meegereisde supporters op de tribune gaan de Blauw-Witten verwoed op zoek naar méér en komen na een zeldzaam foutje van de Spaubeekse doelman op een 1-2 voorsprong.

Mark Bundu laat de tegenstander zijn hielen zien

Maar onze JO14 laat zich niet kleinkrijgen en doet er alles aan om minimaal één punt aan het duel over te houden. Ook de tegenstander doet er alles aan om hun eerste overwinning van de derde competitiefase te boeken.

Rick Janssen is er op rechts vandoor

In de slotfase mag Finn Pelzer een vrije trap nemen van zo’n 20 meter van het doel. De doelman pareert zijn inzet, maar de rebound is voor de attente Youssef Wazzan die voor de gelijkmaker zorgt.

De scheidsrechter geeft aan waar Finn zijn vrije trap mag nemen

Maar daarmee is het duel nog niet gespeeld. Onze JO14 zet RKHSV onder druk en de Maastrichtenaren hebben behoorlijk wat overtredingen nodig om de snelle Spaubeekse aanvallers af te stoppen.

De doelman van RKHSV is dit duel al tweemaal gered door de deklat, maar de inzet van de Spaubeekse aanvoerder is hem te machtig: 3-2!

Keeper, let op, de bal komt eraan!

Niet veel later fluit de uiterst correct leidende scheidsrechter een laatste keer: afgelopen! De reservebank stroomt meteen leeg en alle spelers rennen naar elkaar toe om een flink feestje te vieren in de middencirkel. Qua teamgeest zit het wel goed bij onze JO14!

Want als handen zijn geschud vullen de Spaubeekse gezangen de catacomben van onze BMV en laten de spelers de Spaubeekse fans op de tribune meegenieten van deze zwaarbevochten overwinning.

Dames, heren en staf, van harte gefeliciteerd met deze welverdiende overwinning en geniet van jullie Meivakantie!