Urmondia 2 – VV Spaubeek 3 | 1 – 1

·

·

, ,

| Titelaspiraties krijgen knauw

Vanmiddag heeft ons derde elftal onnodig puntverlies geleden tegen het tweede elftal van Urmondia, nochtans het slotlicht van de 5e Klasse – 03.

De eerste helft is er één om gauw te vergeten. Het tempo ligt niet bijster hoog en er wordt veel balverlies geleden, waardoor het maar niet lukt een gaatje te vinden in de Blauw-Witte muur.

Daarentegen kan de thuisploeg aanvallend nauwelijks een vuist maken, waardoor de 0-0 ruststand een logische is.

Na rust ontbrandt het duel enigszins en komt Urmondia steeds verder in de verdrukking. Maar als de thuisploeg een vrije trap mag nemen in de buurt van het doel van Patrick Vekens valt de bal pardoes in het net.

Voor VV Spaubeek het teken om méér op de aanval te gaan spelen en Kay Soetelmans vaker door te schuiven naar het middenveld.

Kom op zeg, dit is toch óók een strafschop?

Niet alleen de thuisploeg krijgt het steeds lastiger, ook de scheidsrechter moet alle zeilen bijzetten om het duel in goed banen te leiden.

De scheidsrechter houdt zijn kaarten niet op zak

De overtredingen van Urmondia worden talrijker en na een overtreding op Danny Bastings kan de leidsman niets anders dan de bal op de stip te leggen.

De aalvlugge Danny Bastings wordt onreglementair afgestopt

Kapitein Charlie Caelen houdt het hoofd koel en trapt de bal achter de doelman.
In het restant van het duel behoudt VV Spaubeek een overwicht, maar tot uitgespeelde kansen komt het team van Ben Muijlkens niet meer.

Charlie Caelen legt aan voor zijn strafschop

De thuisploeg blijft met kunst- en vliegwerk overeind en koestert het behaalde punt. VV Spaubeek daarentegen zoekt mopperend het kleedlokaal op.

Staf en spelers balen van het puntverlies maar vergeten gemakshalve dat ze aan een uitstekend seizoen bezig zijn en een topklassering nog immer tot de mogelijkheden behoort.