Het gaat weer beginnen!

·

·

,

Afgelopen week hadden de Weergoden weinig op met de 3e Klasse A. De hevige regenval op zaterdag en zondagochtend zorgt ervoor dat alle natuurvelden onbespeelbaar worden.

Rond het middaguur komt de ene na de andere afgelasting binnen. Alleen het duel tussen DVO en SV Haslou werd zondag gespeeld en eindigde zoals het begon.

De afgelastingen zorgen voor opnieuw een onderbreking in het competitieritme, al geeft het ook ruimte om iedereen topfit aan de aftrap van het duel van vanmiddag te krijgen.

We hervatten de competitie met een thuisduel tegen BMR. En iedereen die de BMV Spaubeek weet te vinden vanmiddag heten we van harte welkom. Dat geldt voor onze eigen supporters, maar ook voor de supporters die vanuit de drie kerkdorpen van de Gemeente Eijsden-Margraten naar de Westelijke Mijnstreek zijn gekomen.

BMR is nog een jonge vereniging (opgericht op 1 juli 2009) die vanmiddag in Spaubeek debuteert. Nooit eerder namen beide elftallen het in competitieverband tegen elkaar op in Spaubeek.

Aangezien we vanmiddag toe zijn aan de 18e competitieronde hebben beide ploegen elkaar al een keer ontmoet, in Mheer. Op Sportpark ‘Mheer’ werd het eerder dit seizoen 2-3 door doelpunten van Erik Meijers en Cas Jansen.

Gezien de fase waarin de competitie zich bevindt is dat een uitslag waarmee iedereen op dit moment tevreden zal zijn. Want VV Spaubeeks laatste duel, tegen SV Argo, eindigde in 0-0. Het was een rimpeling is een verder vlekkeloos seizoen tot dusver.

Ook eerste achtervolger VV Scharn verloor punten, waardoor de top van de rangschikking wat verder in elkaar schuift. Kortom: er is nog alles om voor te voetballen!
Maar dat geldt zeker ook voor tegenstander BMR. Ze staan weliswaar op gepaste afstand van een ‘veilige’ plek, maar in een reeks waarbij iedereen punten van elkaar afsnoept kan het rap gaan.

Dan zorgt het verlies van afgelopen donderdag alvast niet voor een goede luim bij de Rood-Blauwen. Het inhaalduel tegen SVH ’39 ging met 1-4 verloren, waardoor de zorgen van trainer Ives Dreesen zeker niet zijn afgenomen.

Man om in de gaten te houden aan de zijde van BMR is Jorn Roijen. De aanvaller die afgelopen seizoen 12 competitiedoelpunten scoorde zit dit seizoen alweer aan 8 doelpunten en aast ongetwijfeld op dubbele cijfers.

Het is daarom te hopen dat de Spaubeekse topscorer zijn heropwachting kan maken na blessureleed.

We gaan hoe dan ook een spannende voetbalmiddag tegemoet en hebben alle vertrouwen in een goed resultaat!