Bij de les blijven!

·

·

,

Welkom bij de tweede keer dat VV Spaubeek dit seizoen twee opeenvolgende thuiswedstrijden speelt.

De eerste keer dat dit gebeurde won ons eerste elftal van SV Haslou (1-0) en SVME (2-1). En ook afgelopen week bleven de punten in Spaubeek. Hopelijk zien veel supporters dat het ook vandaag lukt de punten thuis te houden.

De Weergoden hebben afgelopen week een vleugje lente aan het weerbeeld toegevoegd, dus aan de temperatuur zal het niet liggen vanmiddag.

Natuurlijk heten we ook het bestuur, selectie en supporters van tegenstander SV Argo van harte welkom op ons sportcomplex. Het is alweer de tweede maal dat de fusieclub uit Obbicht en Grevenbicht onze BMV bezoekt.

Afgelopen seizoen nam SV Argo een punt mee uit Spaubeek. In de openingsfase van het duel neemt VV Spaubeek via Bram Sluijsmans en Rob Terwint een 2-0 voorsprong, maar die wordt in de tweede helft door de bezoekers uitgewist.

Het levert SV Argo één van de in totaal 26 punten op die afgelopen seizoen bij elkaar werden gevoetbald. Daarmee eindigt de fusieclub op een verdienstelijke negende plaats.

Hoe anders waait de wind in het seizoen 22/23? In de zomer vertrekt een behoorlijk aantal selectiespelers en nieuwkomers mag trainer André Boessen niet verwelkomen. Het zorgt ervoor dat zijn afgeroomde elftal een ontzettend lastig seizoen beleeft.

Tot op heden wist SV Argo nog maar twee wedstrijden te winnen en verloor het liefst 13 keer. De eerste winstpartij behaalt SV Argo tijdens het thuisduel tegen SVC 2000. Op het moment dat beide ploegen nog geen punt verzameld hebben boekt de thuisploeg een benauwde 2-1 overwinning op de bezoekers uit Roermond.

Afgelopen week zorgde de ploeg van Boessen voor een gigantische stunt door Lindenheuvel- Heidebloem Combinatie met 4-2 te kloppen. Het is iets dat ons eerste elftal dit seizoen in ieder geval niet lukt.

Tegenover de twee winstpartijen (die op het eigen Sportpark ‘De Baendj’ werden behaald) staan acht verliespartijen buitenshuis waarin doelman Dylan Morissen zich 52 keer mag omdraaien. De vijf doelpunten die SV Argo weet te scoren zijn puur voor de statistieken.

Daarmee lijkt de conclusie gerechtvaardigd dat vanmiddag een team op bezoek komt dat volgend seizoen een klasse lager acteert. Het gat met een veilige plaats bedraagt inmiddels 14 punten.

Eerder dit seizoen speelden beide ploegen ook al tegen elkaar. En ook toen leek een ruime overwinning in de maak. Die kwam er pas na rust.

Tijdens de eerste helft heeft VV Spaubeek weliswaar vaak de bal, maar kansen worden niet of nauwelijks gecreëerd. Pas na een rode kaart aan de kant van de thuisploeg ontstaat er meer ruimte.

Na rust kan SV Argo het niet meer belopen. Na een 0-2 voorsprong scoort SV Argo nog tegen, maar kan niet voorkomen dat er na 90 minuten 1-5 op het scorebord staat.

Niet alleen SV Argo beleefde afgelopen zondag een mooie voetbalmiddag. Dat gold ook voor ons eerste elftal. Na de 4-1 nederlaag bij Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie is iedereen benieuwd naar de reactie tegen VV Hebes. En die reactie mag er zijn. ‘Gewoon een zakelijke winst. Je komt niet in de problemen en scoort drie keer’, zo vat Dennis Dengering de wedstrijd samen in Dagblad De Limburger.

Dennis Dengering geeft duiding bij de overwinning op VV Hebes

En als de ploeg van trainer Mike Zwartjes vanmiddag hetzelfde recept hanteert (druk zetten, de bal afjagen) dan moeten de drie punten thuisblijven.

Dat gebeurt zonder doelman Davey Kloth. Hij raakte in de slotfase van het duel met VV Hebes geblesseerd en werd vervangen door Manuel de Bruin. We wensen Davey heel veel beterschap en een spoedig herstel toe!