VV Spaubeek 1 – VV Hebes 1 | 3 – 0

| Back on track

Na de domper van vorige week is het de voornaamste vraag of Mike de ploeg weer terug op de rit heeft. In elk geval zal onze capo ontbreken, de wedstrijd tegen Lindenheuvel leverde hem een gebroken vinger op.

Vandaag Hebes en wij zijn gewaarschuwd. In de uitwedstrijd werden met het nodige geluk de drie punten binnen gehengeld en afgelopen week werd Scharn door de bezoekers van vandaag op een stevige nederlaag getrakteerd. Er komt dus een goede ploeg op bezoek.

Willen wij blijven meedoen dan zullen de punten toch echt in eigen huis gehouden moeten worden. Ik weet zeker dat onze groep er alles aan zal doen om de nederlaag van vorige week weg te voetballen.

Ook al was er sprake van slechts één aanpassing, toch waren de eerste tien minuten voor onze gasten. Onze spelers, hoe raar dat ook klinkt, moesten ff aan elkaar wennen. Daarna werden wij zonder tot groots voetbal te komen de betere ploeg. Er stond weer een team. Een lange bal van Davey, een lepe pass van Cas en Brommer was er als de kippen bij en zorgde voor de voorsprong. In het vervolg van de eerste helft zorgde de wind eigenlijk voor de grootste problemen. Na zo’n half uur kon Robbie niet verder en hij werd vervangen door Bas. 1 – 0 was de ruststand.

Met een super onrustige Sean op en rond de bank werd de tweede helft begonnen. Ik heb onze capo liever in het veld. Bij een verre uittrap van Bas dacht de tegenstander, en ik ook, aan buitenspel. Dit was niet het geval en op een “bekeken” wijze zorgde Cas voor de tweede Spaubeekse goal. Daarna een vervelende blessure voor Davey en Manuel mocht tussen de palen. Iets later weer puik samenspel tussen onze spitsen en nu mocht Brommer, voor de tweede keer, de trekker overhalen. Stan, Isak en Dylan kwamen daarna nog binnen de lijnen en hadden zo ook hun aandeel bij deze verdiende overwinning.

De nederlaag van vorige week uitgewist, maar wij zijn er nog lang niet. Er volgen nog acht finales. Volgende week wederom een thuiswedstrijd, ik hoop dan weer veel supporters langs het veld te zien. Wij hebben jullie nodig.

Tot dan!