Het uur ‘U’ is aangebroken – Deel II

·

·

Nadat onze vaandeldragers afgelopen weekend beslag legden op de eerste periode door met 2-1 van SVME te winnen, staat vandaag opnieuw een topaffiche op de agenda. Om 14.30 uur trapt ons eerste elftal af aan de Geleense Rozenlaan om het op te nemen tegen Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie.

Het belooft een spannend duel te worden tegen de nummer drie in de rangschikking. Wekenlang gingen VV Spaubeek en de Geleense fusieclub nek-aan-nek, maar gedurende deze race heeft Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie linke en rechts wat punten laten liggen.

Omdat de thuisploeg afgelopen weekend een vrije zondag had en VV Spaubeek won, is het verschil inmiddels opgelopen tot acht punten.

Maar dat je tegen ‘de kleintjes’ punten morst wil niet zeggen dat beide ploegen elkaar veel ontlopen. Want eerder dit seizoen eindigde het duel tussen beide verenigingen in een 2-2 gelijkspel, waarbij eigenlijk niemand aanspraak mocht maken op meer.

In een enerverend duel nam VV Spaubeek via Erik Meijers een voorsprong, maar twee stilstaande situaties keerde de wedstrijd. In de slotfase hees Ralph Vossen de Spaubeekse VV weer naast haar opponent waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met één punt.

Dat weekend was VV Scharn de lachende derde door VV Hebes met 4-1 te kloppen. En dat is vandaag wederom het team dat het duel met argusogen zal volgen. De Maastrichtenaren nemen het vanmiddag wederom op tegen VV Hebes en iedereen is benieuwd of het hen lukt om opnieuw punten af te snoepen van één van de topteams in de 3e Klasse A.

Twee weken geleden namen de Midden-Limburgers het aan de Geleense Rozenlaan op tegen Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie en hielde de thuisploeg op 0-0.

Afgelopen weekend stond er voor de Geleendenaren geen competitieduel op het programma, maar midweeks namen ze het in de vierde ronde van de districtsbeker op tegen Heksenberg-NEC. Na de reguliere speeltijd was er immer niet gescoord, waardoor strafschoppen moesten zorgen voor de beslissing.

Die namen de bezoekers uit Heerlen net iets beter waardoor het bekeravontuur er voor de Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie erop zit.

Het zorgt ervoor dat de focus van de thuisploeg volledig op de competitie komt te liggen. Hoe de competitie ook verloopt – ze vormen sowieso een nooit te onderschatten scherprechter.

Spanning gegarandeerd vanmiddag waarbij technische staf en selectie hopen dat een flink aantal supporters de reis naar ‘De Waerelsjtad’ zal maken.