VV Spaubeek 1 – SV Haslou 1 | 1 – 0

·

·

, ,

| En nu carnavallen?

Laat ik beginnen met te zeggen hoe trots ik ben op onze (mijn) jongens. Een nagenoeg perfecte eerste competitiehelft, maar wij hebben nog niets. Terugkijkend zien wij bij uitwedstrijden een 100% score, terwijl wij thuis de punten laten liggen. Tel daarbij op dat er vandaag een ploeg op bezoek komt, onze buren uit Elsloo, die in bloedvorm verkeerd.

Bram Sluijsmans verkeert heel het seizoen al in bloedvorm

De laatste 6 wedstrijden werden in winst omgezet en dat niet tegen de minste tegenstanders. Voordat de spelers zich in het carnavalsgewoel kunnen storten, wordt nog eenmaal het uiterste van hun gevraagd. Na de ietwat gelukkige overwinning in Herkenbosch verwacht ik nu een heel andere wedstrijd. Passie, inzet, strijd en voetbalintellect is vandaag nodig om punten te pakken tegen een uiterst gemotiveerd Haslou. Dus nu de inmiddels ingeburgerde strijdkreet: come on die gaele.

Jeffrey Shu hoef je nooit te motiveren

Na de minuut stilte voor Turkije en Syrië ontspon zich een heerlijk voetbalgevecht tussen twee ploegen die zich door en door kennen. De neutrale toeschouwer kreeg waar voor zijn geld en ja, die uit Elsloo zagen dat anders.

Onze nummer 10, Rob Terwint, houdt de bal dicht bij zich

Voor iedere meter kunstgras werd gestreden en de betere kansen waren in de eerste helft misschien wel voor de thuisploeg, maar ook Haslou bleef oergevaarlijk. 0 tegen 0 was dan ook de ruststand. In de rust hamerde Mike op het feit dat wij kalm moesten blijven en dat de 0 heilig was. En dan het moment van Cas J. Met vol risico nam hij vanaf zo’n 30 meter de bal op zijn slof en deze zeilde prachtig over de keeper in het doel. De 1 tegen 0 was een feit en er waren nog zeker 25 minuten te gaan.

Dolle vreugde als Cas Jansen VV Spaubeek op voorsprong heeft getrapt

Het was heerlijk om te zien dat alle spelers tot het gaatje gingen om deze voorsprong over de streep te trekken. Een geweldig schot van een speler van Haslou passeerde volgens de scheidsrechter, via de lat, niet de doellijn en met een uiterste inspanning werd de voorsprong over de streep getrokken.

Erik Meijers geef je beter geen centimeter ruimte

Onze mannen zijn vandaag tot het uiterste moeten gaan, maar kunnen nu aan de bak met carnaval, alaaf!