FC Maasgouw 1 – VV Spaubeek 1 | 0 – 1

·

·

, ,

| In het Witte Staedje

Vanmiddag de laatste wedstrijd voor de winterstop. We mogen tegen de promovendus Maasgouw, een ploeg die zeer voortvarend in deze competitie is gestart en getraind wordt door een oud-trainer van de VVS, Ruud Hendriks.

We kunnen met een nagenoeg geheel fitte selectie richting Thorn, enkel Isak is nog niet inzetbaar. Vandaag kunnen wij, als alles meezit een reuzenstap doen in de richting van de eerste prijs van dit seizoen, maar dan zal er nog één keer alles uit de kast gehaald moeten worden.

Je begint te merken dat de eerste helft van deze competitie veel van onze spelers gevraagd heeft en hier en daar ontstaan de eerste pijntjes. Ik weet echter zeker dat er alles aan gedaan gaat worden om punten mee te nemen naar Spaubeek. Zoals op Facebook vaak te lezen is: Kom op die Gaele!

Zoals verwacht werd het een echte “vecht” wedstrijd. De trainer van Maasgouw had zijn spelers perfect voorbereid op deze wedstrijd.

Vanaf het begin werd ons middenveld fanatiek aangepakt. De beste kansen waren in de eerste helft voor de thuisploeg en Davey moest enkele keren handelend optreden. Zonder score werd de rust bereikt. Mike predikte kalmte en rust en gaf aan wat in onze strijdwijze moest veranderen. Na een klein uur loste Cas J Yves af. Het bleef echter vooral strijd.

Na zo’n tachtig minuten dan eindelijk een goed lopende aanval van de VVS en deze werd dan ook meteen door onze Brommer (wie anders) tot een doelpunt gepromoveerd. Daarna deed de thuisploeg er nog alles aan om de gelijkmaker te maken, echter de beste kansen waren nog voor de VVS.

Erik Meijers heeft weer raak geschoten: 0-1!

Een gelijkspel was misschien wel eerlijker geweest, maar voetbal is niet altijd eerlijk en Spaubeek had misschien wel het geluk wat bij de positie van koploper hoort. Achteraf bleek dat onze eerste achtervolger punten heeft laten liggen en wij dus goede zaken hebben gedaan.

Nu krijgen spelers en staf enkele weken rust, op 3 januari wordt de training hervat en op 22 januari begint de competitie weer. Dan volstaat een gelijkspel om de eerste periode binnen te hengelen, maar makkelijk zal het dan zeker niet worden.

Prettige Feestdagen en tot in 2023!