Nog één keer alles uit de kast

·

·

,

Het voetbaljaar zit er bijna op. Vanmiddag maken de spelers van ons eerste elftal een laatste maal hun veters vast voor de ontmoeting tegen FC Maasgouw. Om 14.00 uur trappen beide teams op Sportpark Ter Koel af om met een goed gevoel de winterstop in te gaan.

De spelers van hoofdtrainer Mike Zwartjes en assistent Ben Labyed willen aanknopen bij de resultaten van de eerdere uitwedstrijden van dit seizoen. Tot dusver werden alle wedstrijden buitenshuis gewonnen, al moet worden aangetekend dat de sportcomplexen van de drie slotlichten reeds zijn bezocht.

Vanmiddag zal het een stuk lastiger worden om de volle buit mee te nemen naar Spaubeek. FC Maasgouw speelde afgelopen seizoen weliswaar in de 4e Klasse D; het startte het huidige seizoen furieus met drie overwinningen op rij. Pas op speeldag vier werd het eerste puntenverlies geleden. Het thuisduel tegen VV Scharn leverde een 3-3 gelijkspel op.

Afgelopen seizoen promoveerden de Blauw-Witten voor het eerst in hun jonge geschiedenis naar de 3e Klasse onder leiding van trainer Ruud Hendriks. En Ruud weet wat het is om te promoveren. Hij deed het eerder al met DVO en tijdens het seizoen 04/05 met VV Spaubeek!

Onze supporters denken nog vaak terug aan die gedenkwaardige dag toen ons eerste elftal tijdens een beladen wedstrijd met 3-0 Voetbalvereniging Vaesrade versloeg door doelpunten van Peter van Mierlo (2) en Bouke Havenaar. Ruim 1.600 voetbalfans uit de hele regio woonden het beslissingsduel op het sportcomplex van RKSV Minor bij!

De promotie van afgelopen seizoen en de goede prestaties tijdens het huidige seizoen leverden Ruud contractverlenging op. Hij zal ook komend seizoen aan het roer staan van FC Maasgouw.

Net als de thuisploeg speelde ook VV Spaubeek gelijk tegen VV Scharn. Na een enerverend duel toonden beide trainers zich afgelopen zondag tevreden met de puntendeling. Voor VV Scharn-trainer Anton Vriesde blijft de doelstelling promoveren, terwijl Mike vooral het heft in eigen hand wilt houden.

Toch behoorde een overwinning zeker tot de mogelijkheden, want Erik Meijers en Sean Cobben trapten buiten bereik van de doelman op de paal.

Na de goede start van FC Maasgouw is er ietwat zand in de motor terechtgekomen, want de afgelopen drie wedstrijden werden allemaal verloren. De thuisploeg zal voor eigen publiek iets willen rechtzetten om met een goed gevoel de winterstop in te gaan.
Datzelfde geldt voor ons eerste elftal, want met een goed resultaat vanmiddag komt periodewinst een stapje dichterbij.

Voldoende ingrediënten om er een spannende voetbalmiddag van te maken waarbij we hopelijk onze ongeslagen status kunnen vasthouden!