SVC 2000 1 – VV Spaubeek 1 | 0 – 7

| Geen onderschatting

Laat ik beginnen met het danken van de initiatiefnemers/organisatoren van de kantine-voetbal-kijkende-namiddag. Het was een geslaagd, gezellig evenement. Als er al een kritiekpunt was, gaat dat over mijzelf, ik had zo’n tien centimeter langer moeten zijn. Gelet op de beelden was de afsluiting door Frans Theunisz een schot in de roos. Ook de georganiseerde WK-poule draagt een steentje bij aan het wij-gevoel binnen onze vereniging. Zelfs mijn voorspellingen zijn vrij goed, klein probleempje is dat zij niet overeenkomen met de uitslagen.

En nu naar SVC 2000. Gelet op de stand is dit een van de zwakkere broeders in deze competitie en daar schuilt dan ook het gevaar: onderschatting. Tel daarbij op dat wij door blessures Bram, Dennis en Isak missen en dus moeten wij vandaag vol aan de bak. Als ik verder aan SVC 2000 denk, schiet mij meteen de beauty van Bas te binnen. Vorig seizoen kogelde hij vanaf zo’n dertig meter de bal tegen het net achter de verbouwereerd kijkende keeper. Bas, ik gun jou vandaag weer zo’n goal.

De Spaubeekse supporters staan klaar, maar de spelers nemen hun tijd

Ons eerste winstpunt was dat wij niet aan onderschatting deden. Wel waren wij, achteraf gezien, meester in het missen van de mooiste kansen. Nadat er eerst drie goede mogelijkheden om zeep gebracht waren, scoorde de VVS in de eerste 27 minuten drie keer. Verantwoordelijk hiervoor waren Brommer twee keer en Gilbert. Wedstrijd gespeeld dus. Onze tegenstander kwam duidelijk te kort. De 0 tegen 4 was een individuele actie van Medi, hij ging goed door en scoorde beheerst. Ik begreep een zeldzaam moment voor Medi.

Na de rust kwamen Stan en Jorn in het veld, niet veel later gevolgd door Pitt. Brommer, zijn derde van de middag, Gilbert en Stan zorgden voor de eindstand.

De twee ‘jonkies’ verlaten tevreden het veld

In mijn ogen blijft een aandachtspunt dat de VVS de mooiste kansen blijft missen en dat zouden wij in de toekomst wel eens kunnen betreuren. Laat ons nu wel ff genieten van de heroverde koppositie. A.s. zondag wacht de wedstrijd tegen Scharn, de ploeg die zichzelf de grootste kans toedicht om kampioen te worden. Zoals Mike zou zeggen; vanaf nu de focus op de komende wedstrijd. Laten wij hopen dat veel supporters dan de weg vinden naar ons complex, want alle steun is meer dan welkom.