Ongeslagen in november?

·

·

,

De opluchting is groot als scheidsrechter Theo Ickenrath omstreeks 16.25 uur een laatste keer op zijn fluit blaast. Rob Terwint maakt een vreugdesprongetje, Cas Jansen balt zijn vuisten en ‘capitano’ Sean Cobben is zelfs enigszins geëmotioneerd. ‘Heerlijk, mooie pot’, prevelt matchwinner Erik Meijers als hij als laatste het veld verlaat.

Maar ook op het balkon van onze BMV is iedereen opgelucht. Het laatste fluitsignaal gaat gepaard met enkele juichkreten – de buit is binnen. Een zwaarbevochten overwinning.

Tijdens de eerste helft neemt DVO een 0-1 voorsprong, maar lijkt in de slotfase met een punt genoegen te moeten nemen als Gilbert Wijnen de gelijkmaker voor zijn rekening neemt.

Seizoen 15/16: Erik Meijers kijkt toe hoe een verdediger van SVC 2000 de bal wegkopt

Uiteindelijk besluit Erik Meijers anders, als hij in de absolute slotfase VV Spaubeeks tweede treffer achter doelman Mike Nuchelmans trapt.

Als het niet goed loopt en er maar geen open kansen komen, dan moet je kunnen terugvallen op je werklust en in je achterhoofd houden dat er altijd wel mogelijkheden komen. In de rust van het uitduel tegen SV Argo zegt Teammanager Erwin Vrancken het nog treffend: ‘0-1 in blessuretijd levert óók drie punten op.’

Bovenstaande moet voldoende vertrouwen geven om naar Roermond af te reizen. Tegenstander SVC 2000 beleeft tot dusverre een teleurstellend seizoen. Trainer Michel van Bezel staat voor de moeilijke opgave de spelersgroep (die voornamelijk uit eigen jeugd bestaat) in de 3e Klasse A te houden. En dan helpt puntenaftrek bepaald niet mee.

Toch is er geen reden om aan te nemen dat de selectie van Mike Zwartjes een makkelijke middag tegemoet gaat. Want dat denkt VV Spaubeek tijdens het seizoen 15/16 ook. Maar de wedstrijd verloop allerminst voorspoedig, niet in de minste plaats vanwege de zware blessure die Nick Hermse in de eerste helft oploopt.

Nog onder de indruk van de gebeurtenissen is verzorger annex verslaggever Joep Leunissen getuige ‘van een draak van een wedstrijd’ met één schamel hoogtepunt. In de tweede helft weet aanvoerder Tjeerd Ouwehand de bal achter de doelman van de thuisclub te krijgen: 0-1.

Hoe de wedstrijd vanmiddag ook verloopt, een 0-1 einduitslag volstaat om het vraagteken achter de kop van dit artikel te vervangen door een uitroepteken. En dan moet genoeg motivatie zijn om er 90 minuten vol voor te gaan.