VV Spaubeek 1 – DVO 1 | 2 – 1

·

·

, ,

| Onze “angstgegner”

Op een waterkoud complex van de VVS staat vanmiddag de wedstrijd tegen het Sittardse DVO op het programma. Het is alweer jaren geleden dat wij tegen deze ploeg een resultaat behaalden. Wel kregen wij regelmatig de complimenten voor het vertoonde spel, maar niet de punten. Kunnen wij ook deze keer, net als tegen Hebes, deze negatieve reeks doorbreken? Door de schorsing van Yves zullen Mike en Ben minimaal één omzetting moeten doen in onze, tot nu toe, succesvolle formatie. Gelukkig hebben de trainers keuze voldoende, ook Dennis en Manuel sluiten weer aan. Aan de trainingsopkomst en het enthousiasme zal het in elk geval niet liggen.

Vanmiddag de ideale warmloper voor het erna beginnende WK?

Het werd een heet middagje bij ons in Spaubeek. Het leek alsof de VVS in de eerste helft met samengeknepen billen speelde. Misschien speelde het toch onbewust een rol dat wij al lang geen punten tegen DVO verkregen hadden. Er waren over en weer geen grote kansen. Na zo’n dertig minuten spelen was er een overtreding in ons 16 meter-gebied en een strafschop was het gevolg. Vol verve dook Davy naar rechts en de aanvaller van DVO schoot de bal, voor hem, ook naar rechts en de 0-1 was een feit. Daarna deden de mannen uit Sittard alle moeite om de snelheid uit het spel te halen.

Na de rust een Spaubeek dat duidelijk beter voor de dag kwam. Fanatieker werd de aanval gezocht, wat in eerste instantie niet leidde tot uitgespeelde kansen. Dan sloeg het noodlot toe: een op het eerste oog ernstige hamstringblessure voor Bram. Dennis en Bas kwamen binnen de lijnen en geloof het of niet, in de 84e minuut scoorde Gilbert de bevrijdende gelijkmaker en in de 87e minuut was Brommer verantwoordelijk voor de winnende treffer. Even later moest ook Dennis met een blessure van het veld en, geloof het of niet, Manuel, van professie keeper, kwam als aanvaller in het veld.

Uiteindelijk werd de overwinning uit het vuur gesleept en werd de vloek van DVO uit de boeken geschreven. Het is bijna niet te geloven, nog steeds ongeslagen en komende zondag mogen wij naar Roermond. Tot dan.