BMR 1 – VV Spaubeek 1 | 2 – 3

·

·

, ,

| Nao ut zuje

Laat ik deze keer eens beginnen met het plaatsen van een oproep. Ons tweede elftal is al het hele seizoen op zoek naar een grensrechter. Wie helpt John en zijn mannen uit de brand? Je krijgt er wat gezonde beweging en gezelligheid voor terug.

Het was een intensieve week voor onze selectie. Kijk maar: op dinsdag en donderdag trainen, dan een aanslag op een deel van de selectie bij de diverse elfde van de elfde activiteiten en daarna nog eens de prinsuitroeping van de Kwakkerte. Nu maar hopen dat onze mannen nog kracht en energie over hebben om BMR succesvol te bestrijden, want het zal, zoals altijd, geen gemakkelijke middag worden. Elke ploeg doet extra zijn best om de koploper te vloeren. Wij zijn dus gewaarschuwd.

Wat weet ik van BMR, eigenlijk niets. Op hun goed uitziende site heb ik enkel kunnen vinden dat hun topscoorder net zo vaak gescoord heeft als de onze. Verder laat de stand zien dat zij niet de beste start in dit seizoen hebben gehad, maar de bal is rond en in 90 minuten kan veel gebeuren. Kijken dat wij ons nog eenmaal kunnen oppeppen en minstens 100% geven. Op naar Mheer.

Tijdens de dinsdagtraining liep Manuel nog een, op het eerste oog, ernstige blessure op. Wij hopen. dat het meevalt en dat doet het.

En nu de wedstrijd. De eerste twintig minuten waren wij niet bij de les. Het was ronduit rommelig. En dan, uit het niets, een soepele aanval van de VVS, een bekeken schot van Brommer en volledig tegen de verhoudingen in een voorsprong voor Spaubeek. De thuisploeg wilde wel, maar men maakte veel onnodige en dan ook nog eens opvallende overtredingen en dat speelde de VVS in de kaart. Met deze 1 tegen 0 werd de rust bereikt. Mike was zeker niet tevreden en gaf dit in de pauze ook duidelijk aan.

Na de rust een beter voetballend Spaubeek en dat resulteerde in een tweede treffer van Brommer, terwijl de derde goal voor rekening van Cas kwam. Niets aan de hand dus. Maar dan: Yves trok aan de bekende noodrem en mocht met rechtstreeks rood vertrekken. Uit de toegekende  vrije trap scoorde de thuisploeg. BMR rolde de mouwen nogmaals op en probeerde de goal van Davy onder vuur te nemen. Echter ook nu, in hun enthousiasme, maakte de thuisploeg te veel onnodige overtredingen. En toch, zo’n kwartier voor het einde van de wedstrijd, een scrimmage voor het VVS-doel, een fluitje van de scheids en pingel voor de thuisploeg. Davy was kansloos en plotseling was het 2 tegen 3. Mike bracht twee verse krachten, Bas en Joey, en de overwinning werd uiteindelijk over de streep getrokken.

Het was dus toch een heet middagje in Mheer, maar met 17 punten uit 7 wedstrijden mogen wij niet klagen. Komende zondag komt DVO op bezoek, een team waar wij de laatste jaren niet veel punten tegen behaald hebben.

Tot dan.