VV Spaubeek 1 – Leonidas 1 | 7 – 1

| De eerste keer tegen “Sjengen”

Laat ik beginnen met het repareren van enkele “fouten” uit mijn vorige verslag. Zo scoorde Sean niet middels een boogbal, maar met een stift (zo leer je steeds weer bij). Uit camerabeelden bleek dat Brommer slechts twee tegen de keeper van Argo schoot voordat hij de briljante pass naar Ralph verstuurde. En ten slotte in de afgelopen drie weken werd Medi twee keer uitgeroepen tot player of the day en niet drie keer.

En nu naar de wedstrijd van vanmiddag. Voor het eerst in jaren spelen wij weer eens in competitieverband tegen een ploeg uit Maastricht. De mannen uit de wijk Wolder zijn bij ons te gast. Ik weet dat dit team over een aantal bovengemiddelde voetballers beschikt en dat het best goed aan deze competitie is begonnen. Verder is het voor mij een onbekende tegenstander (hopelijk niet voor onze trainers).

Wij zullen het vandaag zonder Dennis moeten doen, deze wedstrijd komt voor hem te vroeg. Maar wij zijn een sterk collectief en zouden deze opdracht moeten kunnen klaren. Ook ons tweede elftal speelt vandaag tegen dezelfde tegenstander, dus is er misschien wel sprake van een Maastrichtse invasie.

Laat ik beginnen met ons 2e, zij trokken een zwaar bevochten overwinning over de streep, waarbij dus een dikke proficiat op zijn plaats is.

En nu dan ons vlaggenschip. Gerekend werd op een heet middagje, doch de werkelijkheid was anders. Een super geconcentreerd spelend Spaubeek liet er vanaf de eerste minuut geen twijfel over bestaan over wie er de baas is in Spaubeek. Binnen het kwartier zorgde Robbie voor de voorsprong, welke vakkundig door Cas J (3×) en Gilbert werd uitgebouwd tot de 5 tegen 0 ruststand. Vooral de vierde treffer van Cas was een beauty.

In de rust werd erop gehamerd om op de ingeslagen weg door te gaan. Echter, onwillekeurig, verslapte de concentratie enigszins. Toch zorgde Brommer voor de zesde treffer, waarbij de perfecte assist werd verzorgd door Cas. Daarna kon de nr. 9 van Leonidas iets terug doen en zorgde hij voor de eretreffer. Het slotakkoord was wederom van de VVS. Een goede aanval werd door Gilbert afgesloten met ons zevende doelpunt.

Achteraf gezien was er sprake van een makkelijk middagje. Als kroon op de dag bleek dat wij na vandaag, op doelsaldo, de nieuwe koploper zijn in 3A.

Volgende week wacht weer een belangrijke pot in het  Heuvelland, dan gaan wij op bezoek bij BMR.

Tot dan!