SV Argo 1 – VV Spaubeek 1 | 1 – 5

| Geen makkie!

Vandaag op naar Obbicht. Wanneer wij naar de stand kijken zou deze wedstrijd geen grote problemen voor de VVS moeten opleveren.

Maar: we spelen op natuurgras en dat kunnen wij vaak niet zo goed. Tel daarbij op dat wij vorig seizoen aan deze dubbele ontmoeting slechts 1 punt hebben overgehouden en dat de thuisploeg er ook op gebrand zal zijn om de punten op z’n conto bij te schrijven. Op papier is de thuisploeg weliswaar ten opzichte van vorig seizoen verzwakt, maar een kat in het nauw maakt rare sprongen en ik weet haast zeker dat wij een hete middag tegemoet gaan. Als iedereen zijn taken uitvoert, moet dit echter geen onoplosbare zaak zijn.

Ook al doet de uitslag anders vermoeden, het was deze middag geen makkie in Obbicht. Ja de VVS was de beter voetballende ploeg. Wij waren meester in het om zeep helpen van de mooiste kansen en de thuisploeg stelde daar veelvuldig de lange bal tegenover. Binnen het half uur werd de thuisploeg ook nog gedecimeerd, twee x geel = rood en zij moesten met tien man verder. Toch werd de rust met een dubbel blanke stand bereikt.

Rob Terwint maakt zich gereed om een corner te trappen

In de tweede helft verving Cas J. de geblesseerde Dennis en het was Cas die na zo’n tien minuten in de tweede helft de ban brak. Nagenoeg op de doellijn gaf hij het beslissende tikje en de voorsprong voor de VVS was een feit. Niet veel later tekende onze Brommer voor het tweede doelpunt. Wedstrijd gespeeld zou je zeggen, echter onnodig balverlies ter hoogte van de hoekvlag betekende de 2 tegen 1. Na een hoekschop lag de bal bij Argo weer in het netje en was de weerstand van de thuisploeg definitief gebroken. De vierde treffer van de VVS was een aparte, liefst drie keer werd van dichtbij tegen de keeper van Argo geschoten en toen vond Ralph het welletjes en deponeerde de bal tegen het net. Voor het slotakkoord zorgde onze capo. Vanaf het eigen strafschopgebied soleerde hij over het hele veld en met een bekeken boogbal passeerde hij voor de vijfde keer de Argo-goalie.

Deze man moet de strijd noodgedwongen staken

Nu duimen dat de blessures van Dennis en Jeffrey meevallen. Komende zondag wacht eindelijk weer een thuiswedstrijd (tegen Leonidas) voor ons een nieuwe tegenstander.

Oh ja, ook vermeldenswaardig: voor de derde week op rij werd Medi speler van de wedstrijd.