Haslou 1 – VV Spaubeek 1 | 2 – 4

| Hier zijn we weer

Vandaag staat de tweede wedstrijd van dit seizoen op het programma. Van de eerste wedstrijd ben ik geen getuige geweest, maar van diverse kanten heb ik gehoord dat het nog wel een aantal % beter kan.       

Op deze regenachtige middag staat de wedstrijd tegen onze buren uit Elsloo op het programma en geloof mij dat deze mannen tot het uiterste zullen gaan om een goed resultaat te behalen mede omdat zij in de eerste pot tegen een nederlaag aanliepen. Het kan een voordeel zijn dat wij onze selectie intact hebben kunnen houden en het lijkt erop dat iedereen fit is. Zeker is dat wij vanmiddag niets cadeau zullen krijgen, maar als iedereen zich aan zijn taak houdt, moet een resultaat mogelijk zijn.

Tijdens de warming-up viel meteen de vastberadenheid en gedrevenheid van onze mannen op. Het was duidelijk dat wij hier onze huid zo duur mogelijk wilden verkopen.

Vanaf het beginsignaal zaten de geel-zwarten er kort op. Wij wilden Haslou niet laten voetballen en volgens mij slaagden wij in deze opdracht. Na zo’n twintig minuten werd een goedlopende aanval door onze Brommer met een doelpunt beloond. Rond de dertigste minuut kreeg de thuisploeg een pingel, welke door Davy onschadelijk werd gemaakt. Bijna in de counter zorgde Jeffrey voor ons tweede doelpunt. In plaats van 1 – 1 stond er 0 – 2 op het scorebord. Het was een aanval uit het boekje, een lange bal van Davy, een sprint langs de lijn van Brommer, een bekeken pass van laatstgenoemde precies in de loop van Jeffrey en de 2 – 0 in Spaubeeks voordeel was een feit.

Rond de veertigste minuut schrok iedereen die voor Spaubeek was: met een hevig bloedende wenkbrauw, stortte Sean ter aarde. Hij wilde echter absoluut doorspelen en het lukte om de bloeding te stoppen. Voorzien van een tulband kon Sean de wedstrijd hervatten, later bleken 4 hechtingen noodzakelijk om de wond te dichten.

Na zo’n uur spelen kon Jeffrey niet meer verder en hij werd vervangen door Cas J en Cas had slechts enkele minuten nodig om met twee doelpunten de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Daarna mocht de thuisploeg nog twee keer scoren, maar dat deed niets af aan de dik verdiende overwinning van onze jongens.

Al met al een heerlijke middag voor iedereen die Spaubeek een warm hart toedraagt en een goede start in deze competitie. Volgende week een nieuwe uitdaging, dan wacht Lindenheuvel.

Tot dan.