VV Spaubeek 1 – SVH ’39 1 | 1 – 1

·

·

, ,

| Puntendeling voor gehavend VV Spaubeek

Het is maandagochtend als ik een slokje koffie neem die zojuist vanuit de automaat in een kartonnen bekertje is gedruppeld. ‘Heeft Joep het verslag al aangeleverd?’, vraag ik me af. Enigszins geschrokken stuur ik Ralf een berichtje.

Normaliter landt het wedstrijdverslag op zondagavond in zijn inbox, maar niet deze keer. Joeps afwezigheid zorgt toch voor hoofdbrekens. Want nu moet er iets op papier worden gezet dat enigszins overeenkomt met de wijze waarop Joep wekelijks verslag doet. Ach ja, niet geschoten is altijd mis.

Hoe begon de zondagmiddag ook alweer? Teleurstellend. Want tijdens de warming-up haakt Jeffrey af en kan hoogstens plaatsnemen op de bank. De zoveelste tegenvaller voor trainer Mike Zwartjes, die al met de nodige afwezigen te kampen heeft.

Maar misschien reizen de bezoekers ook wel vol twijfels naar Spaubeek. SVH ’39 pendelde een decennium tussen de 4e en 5e Klasse en maakt vanmiddag haar rentree in de 3e Klasse. ‘Met een veel te smalle selectie en met de versterkte degradatieregeling is handhaving een buitengewone prestatie’, zo vertrouwt een bestuurslid uit ‘Hirkebosj’ me voor het duel toe.

Toch komen de bezoekers niet slecht uit de startblokken. Ze proberen zich zo goed als mogelijk aan de 3e klasse aan te passen, maar schromen niet om de lange bal te gebruiken, noem het een peer naar voren.

Maar toch, ze beschikken over enkele vinnige middenvelders en hun ervaren nummer 17 is fysiek sterk en constant aanspeelbaar.

In de openingsfase golft het spel op en neer waarbij echte kansen uitblijven. De doelmannen beleven tot dusver een rustige middag. Totdat één van de centrale verdedigers een diepe bal achter de Spaubeekse verdediging legt. De linksback van SVH ’39 dendert het strafschopgebied in en trekt de bal perfect voor doel. Daar staat Drew Thoolen die de bal in doel tikt.

Een flinke tegenvaller, maar de thuisploeg gaat niet bij de pakken neerzitten. Al combinerend probeert het elftal van Mike Zwartjes zich een weg door de hechte verdediging te banen, maar het zit niet mee.

Robbie komt niet goed met zijn passen uit om tot een schot te komen, een vrije trap van Sean zeilt aan de tweede paal voorbij het doel en Erik vindt net geen vrije man.

Maar als het niet mooi kan, dan met volle overgave. Aan de linkerkant haalt Sean de achterlijn maar Cas duikt net onder zijn voorzet door. Gelukkig pikt Gilbert de bal op en zijn harde schot is de Herkenbosche doelman te machtig: 1-1.

Niet veel later blaast scheidsrechter Pennings voor rust en mogen de spelers aan de thee. De hoogste tijd om bij te komen in de kantine!

Op dat idee zijn meer mensen gekomen, want het mooie weer heeft heel wat supporters naar ons mooie sportcomplex gelokt. Niet alleen uit Spaubeek, maar zeker ook uit Herkenbosch. Wie wil er nu niet bijzijn als je club na zó’n lange periode het een klasse hoger mag proberen?

Na een kwartier worden de spelers weer aan het werk gezet. En dat is misschien wel een juiste typering. VV Spaubeek kan voetballend méér brengen, maar laat zich wat teveel meeslepen in het spel van de tegenstanders. Want opeens worden veel ballen diep gespeeld, waarbij Erik en Cas moeten opboksen tegen een overmacht aan verdedigers.

En als er dan ruimte ontstaat, dan loopt Erik volgens de (overigens correcte) grensrechter met bal en al over de zijlijn en glipt Yves ineens niet door de buitenspelval.

Het is trouwens niet gezegd dat VV Spaubeek tekort is gedaan, want binnen een paar minuten behoedt Davey zijn ploeg voor meer tegendoelpunten als hij een scrimmage voor zijn doel overleeft en wordt hij gered door de lat.

Naarmate de wedstrijd vordert krijg je de indruk dat SVH ’39 het meest blij is met de puntendeling, want de bezoekers bouwen steeds meer zekerheid in en spelen de wedstrijd risicomijdend uit.

‘Niet verliezen’ was ongetwijfeld hun doelstelling, terwijl de Geel-Zwarten hun supporters het liefste hadden getrakteerd op een overwinning. De drie punten blijven weliswaar niet in ons dorp, het levensmiddelenpakket heeft meer geluk en verhuist naar de Kerkstraat. De eerste overwinning moet volgende week gepakt worden. Dan is SV Haslou de tegenstander.