De laatste!

·

·

Terwijl normaliter de competitie in mei eindigt is het inmiddels juni en wordt er nog steeds gevoetbald. Maar voor ons eerste elftal zit het er na vanmiddag op.

Na een stroeve start voor de winterstop, kwam de Spaubeekse trein flink op stoom erna. Het resulteert in een mooie zesde plaats in de eindstand.

Achter VV Spaubeek staat SV Haslou op vier punten en na het verlies van afgelopen zondag staat Brevendia zes punten op de Geel-Zwarten voor. Desondanks mogen we spreken van een succesvol seizoen voor de spelers van Mike Zwartjes en scheidend assistent-trainer Bart Knols.

Bart zit vanmiddag een laatste keer op de bank en een fraai afscheid is hem gegund. Dan moeten de spelers net zo stunten als bij SV Langeberg, waar met 1-3 werd gewonnen. Destijds zette de thuisploeg na het laatste fluitsignaal snel het scorebord uit, maar als VV Spaubeek vanmiddag net zo’n resultaat boekt, zal dat op Sportpark ‘In de Struiken’ niemand storen.

Want thuisploeg SHH bevindt zich op de drempel van de Tweede Klasse en heeft de titel binnen handbereik. Als de thuisploeg vanmiddag niet verliest, mogen de kurken knallen en zijn de druiven zuur voor eerste achtervolger SV Langeberg.

Voor SHH zal het vanmiddag niet makkelijk worden, want in de laatste vijf wedstrijden pakte VV Spaubeek 10 punten. En dat zijn er evenveel als SHH, al boekte de Hertenaren gedurende alle voorgaande wedstrijden aanmerkelijk betere resultaten.

Ondanks dat er voor ons eerste elftal niets meer te winnen of te verliezen valt, zijn we verplicht onze sportieve plicht te vervullen en het de thuisploeg zo moeilijk mogelijk maken. Om ongeveer 16.30 uur weten waartoe dat heeft geleid.