VV Spaubeek 1 – Brevendia 1 | 0-1

| Alles voor het 4e

Vandaag staat de return van de openingswedstrijd op het programma. In het verre Stramproy haalden wij toen een verdiend punt. Ik weet nog dat de spelers zeiden dat dit een betere start in de competitie was dan de voorgaande jaren. Daarna volgde echter een serie van vier nederlagen en vonden wij ons terug op de laatste plaats. Toen volgde de kentering en zie waar wij nu staan.

Mike heeft de afgelopen week vaak aangegeven dat Brevendia de ploeg is die in een flow zit en de grootste kanshebber is op een periode. Maar kijken we naar onszelf, zo slecht in vorm zijn wij nu ook niet. Wij kunnen vrijuit voetballen en zullen in elk geval onze huid zo duur mogelijk verkopen en zo een beetje extra cachet geven aan het feestje van ons 4e.

Beginnen moet ik natuurlijk met een dikke proficiat voor ons 4e, geweldig gedaan mannen van Benny en Patrick.

En dan onze eigen wedstrijd, het was een gelijk-opgaande strijd, die eigenlijk geen winnaar verdiende. Bij rust was het 0 tegen 0 en had het publiek nog weinig tot geen grote kansen gezien. Je zag dat er toch wel grote belangen op het spel stonden en dan m.n. voor onze gasten. Rusten in het feestgedruis is toch een aparte gewaarwording.

Ook in de tweede helft was er weinig te genieten. Verbeten werd om iedere bal gestreden. En toch, er was voor gewaarschuwd, een verre ingooi kwam bij een volledig vrijstaande aanvaller van de gasten en Manuel had het nakijken. Daarna hebben onze mannen er alles aan gedaan om nog 1 punt aan deze strijd over te houden, doch dat mocht niet lukken. Het was ff balen maar daarna stortten ook onze mannen zich in het feestgedruis. Volgende week nog eenmaal vol aan de bak, gelet op de uitslagen van vandaag moet SHH van ons winnen om kampioen te worden. Dus geel/zwarten, weet wat je te doen staat.