Haslou 1 – VV Spaubeek 1 | 1-2

| Een derby?

Vandaag staat de wedstrijd tegen onze “buren” op het programma. Ik ga er van uit dat zij, Haslou, nog een appeltje met ons te schillen hebben. Men kon zich in Spaubeek maar moeilijk neerleggen bij de nipte overwinning van de geel/zwarten. Mede gezien de stand zou het best wel een leuke, gelijk opgaande pot kunnen worden. Mike en Bart hebben een complete, nagenoeg geheel fitte groep ter beschikking. Tel daarbij op dat beide teams vrijuit kunnen spelen en dat zou ervoor kunnen zorgen dat vandaag het publiek de grote winnaar wordt. We shall see.

En het publiek werd de winnaar. De VVS speelde het betere voetbal maar de grootste kansen waren, zeker in de eerste helft, voor de thuisploeg. Het leek wel alsof de spelers van de thuisploeg niet mochten of niet wilden scoren en wanneer zij een mogelijk succesvolle poging deden was Manuel een grote sta-in-de-weg. Hij liet maar weer eens zien dat hij de onbetwiste nr. 1 tussen de palen is. Maar zoals al gezegd, het verzorgdere voetbal werd door de geel/zwarten gespeeld. Bij tijd en wijle was het een genot om naar ons middenveld te kijken. De 0 tegen 1 kwam op het conto van Yves. Hij bleef uiterst kalm en schoof de bal in de korte hoek. Ondanks het vlaggen van de grensrechter van Haslou keurde de scheidrechter de treffer goed. Dat was meteen de ruststand.

In de tweede helft probeerde de thuisploeg de bakens te verzetten, maar dat leidde niet tot groot gevaar. Integendeel, een lange trap van achteruit werd door Brommer, who else, op waarde geschat en de 0 tegen 2 was een feit. Zo’n tien minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg Haslou nog een pingel en dat leverde de eindstand op.

Door de VVS werd een volwassen partij voetbal op de kunstmat gelegd en er kunnen weer drie punten op ons conto worden bijgeschreven. Nog twee wedstrijden te gaan en dan rust.