VV Spaubeek 1 – VV Hebes 1 | 4-1

| Op Moederkesdag

Uit in Beegden speelden wij een tegenvallende pot en mochten wij uiteindelijk blij zijn met een punt. Vandaag is het daarom aan ons om de tegenstander te laten zien dat wij veel beter kunnen. Als ploeg zijn wij de laatste maanden duidelijk gegroeid. Het is nu aan ons om de nare smaak van de laatste twee wedstrijden weg te spoelen en niet alleen met een glas Jup, maar ook met een goede prestatie op het veld. Het is nog ff een vraagteken of Manuel wedstrijdfit is. Is dit niet het geval dan moet Davy tussen de palen. Rond 16.30 uur weten of het, ook qua voetbal, een leuke Moederdag is geworden.

Laat ik maar meteen zeggen dat het een dik en dik verdiende overwinning was. Wij waren gewoon de betere ploeg. Vanaf de eerste minuut werd er goed, verzorgd voetbal op de mat gelegd. Mede door goed tape-werk, een veer in eigen kont, kon Manuel starten, hoewel; eerlijk is eerlijk, hij had niet zijn beste dag. De eerste twee doelpunten kwamen voor rekening van Ralph, waarbij Gilbert tekens een rol speelde. Vooral de tweede treffer van Ralph was, bedoeld of onbedoeld, een beauty. Daarna zorgde Brommer, wie anders, voor de derde treffer. Wedstrijd gespeeld zou je zeggen en dat leek ook zo want Hebes kon vandaag weinig tegenstand bieden.

In de rust werd er toch op gehamerd dat er nog 45 minuten gespeeld moesten worden. Meteen na rust zorgde Sean, na goed voorbereidend werk van Robbie, voor de vierder treffer van de geel/zwarten.

Smetje op de wedstrijd was het feit dat wij het na zo’n 80 minuten voor gezien hielden en Hebes zowaar enkele aanvallende aspiraties vertoonde. In de 88ste minuut zorgden zij dan ook voor de zgn. eretreffer. Verder een tegenvaller, met name voor hemzelf, dat Medi tegen zijn 5e gele kaart aanliep en derhalve de wedstrijd van volgende week aan zich voorbij moet laten gaan. Kan hij zich concentreren op verbouwen.

A.s. donderdag hoeven wij niet aan de bak, omdat dan de wedstrijd tegen RKVB gepland stond, alle andere teams mogen wel aantreden. Komende zondag gaat het naar Sittard, tegen Centrum Boys.