Alfa Sport 1 – VV Spaubeek 1 | 1-1

Op bezoek bij Martin

Ik heb heel lang moeten denken over wat ik als intro over deze wedstrijd kan/wil zeggen. Het zijn in elk geval de laatste jaren wedstrijden waarin het nodige gebeurt en die genoeg stof tot napraten gaven. Het is vandaag echter een nieuwe dag en een nieuwe wedstrijd en wie weet eindigen wij hem deze keer wél met 22 spelers op het veld. In elk geval kan ik wel meegeven dat wij vandaag al voor de tweede keer dit seizoen met een complete selectie naar Oirsbeek vertrekken. Het lijkt mij een mooie doelstelling om het slechte (oneerlijke) gevoel na onze laatste wedstrijd van ons af te spelen. Vandaag missen wij wel Vincent (proficiat), welke wordt vervangen door Franco.

Het welkom was uitermate vriendelijk.

Wij begonnen best goed aan de wedstrijd, speelden goed en verzorgd voetbal en gaven nagenoeg niets weg. Zelf kregen wij een aantal goede kansen, welke, eerlijk is eerlijk, vakkundig om zeep werden geholpen. De thuisploeg kreeg wel nog een penalty, welke vakkundig door onze man of the match, Manuel gestopt werd. In de tweede helft begonnen wij ook best sterk en onze Brommer, who else, zorgde voor de op dat moment verdiende voorsprong.

Daarna zag je het spelbeeld langzaam maar zeker veranderen. Wij voetbalden niet meer en liepen enkel nog achteruit. Onze man of the match had enkele geweldige reddingen in petto. Zelfs bij enkele een-tegen-een situaties was hij heer en meester. In de laatste minuten van de wedstrijd zagen wij, de VVS-ers, een overtreding op Dennis. De scheids zag dit echter anders en gaf de thuisploeg een vrije trap. Deze vrije trap werd door een van de geel/zwarten van richting veranderd en kwam daardoor voor de voeten van een speler van Alfa Sport terecht. Deze aarzelde niet en haalde de trekker over. 1 tegen 1 was de eindstand. Weer doen wij ons zelf te kort en gaat gebeuren wat ik al enkele weken geleden voorspelde; het seizoen is met nog vijf wedstrijden te gaan, gespeeld. Oh ja; we eindigden gelukkig met 22 spelers op het veld.

Toch niets dan lof voor onze jongens, zij hebben het gewoon goed gedaan. Nu voor onze supporters nog een aantal goede wedstrijden op de mat leggen.