VV Spaubeek 1 – DVO 1 | 2-3

·

·

, ,

| Een bepalende match

Wedstrijden tegen DVO zijn altijd leuk om te kijken, omdat het een goed voetballende ploeg is en omdat wij tegen goed voetballende teams altijd het beste uit onszelf halen. In de uitwedstijd hadden wij ook zeker, naar mijn mening, 1 punt verdiend. Echter het dubbeltje wilde niet onze kant op vallen.

Waarom noem ik deze wedstrijd bepalend? Bij winst blijven wij meedoen voor een prijsje en bij verlies gaat ons, overigens, succesvol seizoen uit als een nachtkaars. Wie had gedacht dat wij momenteel slechts drie punten achter onze tegenstander zouden staan? Bij de seizoenen in de 3e klasse hadden wij meestal tegen het einde van de competitie zoveel punten.

In vergelijking met een aantal maanden geleden zijn het grotendeels dezelfde spelers, maar staat er een ander team in het veld. Mike en Bart hebben de juiste knoppen gevonden en de machine draait. Kijken wat deze middag ons brengt.

Op het risico van censuur; voor een deel voel ik mij als VVS-er genaaid en voor een ander deel moeten wij als team volwassener omgaan met teleurstellingen of, in onze ogen, foutieve beslissingen. In de eerste helft waren wij duidelijk de betere ploeg. DVO beperkte zich duidelijk tot tegenhouden. Toch scoorden de gasten als eerste. Één moment van slechte passing was voldoende, onze verdediging stond niet goed en doelpunt. Daarna zorgde Brommer na een goede actie van Robbie voor de gelijkmaker. Na de rust kwam Yves voor Isak en bleven wij goed verzorgd voetballen. Dan volgde een discutabele beslissing en waren wij de kluts kwijt. Ook het derde doelpunt van de gasten riekte naar buitenspel, maar ja er is maar één persoon die dat beslist. Met nog zo’n tien minuten te spelen kregen wij nog een pingel, een zekerheidje voor Sean.

Weer een wedstrijd tegen DVO waar wij meer verdienden, maar niet kregen.

Pluspunt: er was veel publiek en het kijkspel was zonder meer ruim voldoende. Smetje op de dag, veel kaarten. Volgende wedstrijd weer de mouwen opstropen en vol aan de bak.