VV Spaubeek 1 – SVC 2000 | 2-0

·

·

, ,

| Eine vorentscheidung

Soms ben je in de Nederlandse taal op zoek naar een woord om het belang van een wedstrijd te duiden en af en toe vind je dit woord in een andere taal. Dit Duitse woord is exact het woord om het belang van deze wedstrijd aan te geven. Onze tegenstander staat momenteel aan de verkeerde kant van de streep. Maar wij zijn gewaarschuwd, een kat in het nauw maakt vreemde sprongen of misschien nog beter, wanneer het water tot je lippen staat is je overlevingsdrang enorm.

Wanneer wij kunnen aanhaken aan de prestatie van afgelopen zondag moeten de drie punten in Spaubeek kunnen blijven. Maar ja, niets is zo onvoorspelbaar als de voetballers van de VVS. Dit seizoen hebben wij hoge toppen en diepe dalen gezien en zou het mooi zijn wanneer wij een constant niveau laten zien. En nu op naar de, hopelijk, laatste donderdagavondwedstrijd, come on Spaubeek!

Oh ja, er wordt ook nog ff een nieuwe teamfoto gemaakt.

De ene wedstrijd is de andere niet. Het leek vanavond alsof wij op een bouwplaats terecht gekomen waren. Het ene team metselde een muur en het andere team probeerde deze te slopen. In de eerste helft lukte dit niet, wij waren niet in het bezit van de juiste materialen en de muur hield dus stand. Er was wel een memorabel moment, een schot van Robbie caramboleerde via de rechter paal over de doellijn tegen de linker paal en werd alsnog door de keeper van SVC tot hoekschop verwerkt.

In de rust een kalme Mike, die het team nu wel van de juiste gereedschappen voorzag. Hij deed een omzetting, Yves kwam voor Isak. Geduld en volhardendheid waren gevraagd. Na een dik uur kwam Cas J Medi vervangen en deze zorgde voor de nodige  onrust in het strafschopgebied van SVC. En ja hoor: het lukte. Twee keer zette Brommer aan en twee keer sloeg de bal tegen het net. Een zakelijke overwinning noemde Mike het. Drie punten in de pocket, Paasstrikje d’r om en op naar komende maandag. De eerste doelstelling, handhaving, is nu voor 98% bereikt???