VV Born – VV Spaubeek 1 | 0-1

·

·

, ,

| Uit = thuis

Bij de herstart van deze competitie zijn ons de weergoden niet gunstig gezind. Er vallen liters water naar beneden en de harde wind is ook nadrukkelijk aanwezig. Het veld van onze tegenstander was niet te bespelen derhalve werd de wedstrijd omgedraaid.

Born is in het verleden een taaie tegenstander gebleken en het water staat hun tot aan de lippen. Ga er dus maar vanuit dat zij er alles aan zullen doen om punten mee te nemen. Ik ben ervan overtuigd dat onze trainers een goed strijdplan hebben bedacht om die punten in eigen huis te houden en dat wij zo enige afstand kunnen nemen van de degradatiezone. Never change a winning team is niet aan de orde, het bekende virus voorkomt dat. Maar: nu hebben wij Shu en mag Born geen geheimen voor ons hebben.

Laat nu wel het weer ’n beetje meespelen.

Over wat ik nu op papier moest toevertrouwen heb ik langer moeten denken dan gebruikelijk. De wedstrijd startte als een normale voetbalwedstrijd, maar eindigde in een soort van voetbaloorlog. Mede debet hieraan was het gedrag op onze bank. Respect is het woord dat bij onze sport hoog in het vaandel staat en dit respect was bij tijd en wijle ver te zoeken. Dit moet anders. Bij voetbal hoort emotie, maar blijf correct.

Zoals in de voorbespreking werd aangegeven was dit een soort van sleutelwedstrijd en je merkte dat de belangen voor beide teams hoog waren. De lange bal werd veelvuldig gehanteerd en kansen waren schaars. Na zo’n twintig minuten was het goed doorzetten van Joey en hij legde de bal panklaar voor Cas J. Voor laatstgenoemde was het een koud kunstje om de bal tegen het net te deponeren. Het bleef dan ook bij deze ene treffer. Buiten het weer regende het gele kaarten en een speler van Born moest zelfs met rood  vertrekken. Belangrijke punten worden bijgeschreven, maar verder wil ik deze wedstrijd snel vergeten.