VV Spaubeek 1 – VV Sittard 1 | 2-2

·

·

, ,

| De derde poging

Dit is vandaag de derde keer dat de wedstrijd tegen “de Kraaien” op het programma staat. De twee vorige keren gooide het bekende virus roet in het eten. Ook vandaag waart het spook van dit virus nog rond en binnen onze selectie zitten een aantal spelers in quarantaine. Toch wilden Mike en Bart voetballen en ik kan mij zo voorstellen dat de 22 acteurs ook blij zijn om weer aan de bak te kunnen. Hoewel, het weer wil vandaag absoluut niet meespelen. Tevens is het de eerste wedstrijd op ons nieuwe complex, laten wij er dan ook maar een feestje van maken.

RESPECT, dat is het eerste woord dat mij te binnen schiet, respect voor die dertien geel/zwarte en die ene groene, die namens de VVS binnen de beruchte lijnen verschenen. Het weer was ons zelfs ietwat goed gezind, de wind nam af en het stortregende niet. Het was, in mijn ogen, een gelijk-opgaande wedstrijd. Beide ploegen hadden er duidelijk zin in. De eerste perfect uitgevoerde aanval werd door Cas J tot doelpunt gepromoveerd. Iets later torende de nr. 4 van Sittard hoog boven iedereen uit en de 1 tegen 1 was een feit. Dit was ook de ruststand. Opvallend was dat er nagenoeg niemand langs de lijn stond, maar iedereen stond hoog en droog op de tribune.

In de tweede helft was het weer Cas J, die rustig bleef en met een bekeken schuiver de nieuwe voorsprong op het scorebord zette. Daarna was het werken en werken geblazen, iedereen ging tot aan het gaatje. In de laatste minuut was er sprake van een echt zondagsschot en de bal sloeg achter Manuel tegen het net. De teleurstelling was groot, zo dicht bij 3 bonuspunten, maar het mocht niet gebeuren. Toch een speciale vermelding voor Daan B, die vanuit het 2e voor de leeuwen gegooid werd en zeker niet onverdienstelijk de 90 minuten volmaakte.

Het gaat steeds beter en deze lijn moeten wij doortrekken. De punten komen wel.

In het nieuwe complex waren ook wat opstart-problemen, zo deed het licht in de gang het niet en had de scheids enkel koud water. Na de wedstrijd leek het weer ouderwets gezellig in de nieuwe kantine en in het nieuwe complex zijn wij nog ongeslagen. Nu volgen drie uitwedstrijden.