VV Spaubeek 1 – Alfa Sport 1 | 1-1

·

·

, ,

| Het was weer zover!!

“Voetbal is oorlog”, een bekende uitdrukking van een van Nederlands beste trainers, Rinus Michels, van zo’n vijfitg jaar geleden. Deze uitdrukking wordt de laatste jaren door beide ploegen tijdens hun onderlinge duels wel erg letterlijk genomen. Om een , voor mij, onbekende reden, ontstaat er soms een ergerlijke vorm van agressie en om het minste of geringste slaat de vlam in de pan. Maar geen nood, de vereniging heeft kosten nog moeite gespaard en een aantal blusdekens aangeschaft, zodat een beginnend brandje in de kiem gesmoord kan worden.

Op een koude donderdagavond inhalen tegen Alfa Sport. Wat gaat deze wedstrijd ons brengen? Zoals vorige keer reeds gememoreerd is onze ziekenboeg langzaam leeggestroomd, enkel Gilbert is nog steeds niet inzetbaar. Verder komen wij bij onze tegenstander een twee-aantal oud-VVS-ers tegen, zoals Robin de keeper en natuurlijk de trainer. Laten wij hopen op een leuke en vooral sportieve wedstrijd.

De begroeting was in elk geval aller hartelijks. Vanaf de eerste minuut liet de VVS zien te begrijpen welke belangen er op het spel stonden. Er werd gestreden voor elke centimeter kunstgras. Soms waren onze mannen zelfs ietwat overenthousiast en de scheids had het best wel druk en moest een aantal keren naar zijn borstzak grijpen. Na zo’n half uur liet Sean zijn fluwelen traptechniek zien (ik overdrijf misschien een beetje) en vanuit een corner zeilde de bal in de goal en gaf Robin het nakijken. Dit was dan ook de ruststand.

In het begin van de tweede helft beging Yves zijn tweede geelwaardige fout en hij moest vertrekken. Meteen schakelde Alfa Sport een versnelling hoger en de organisatie  van de thuisploeg was ff zoek. Samen met Mike en Bart werd snel weer orde op zaken gesteld. Een aantal mooie aanvallen van de VVS volgde, waarbij bleek dat de tegenstander best wel een goede keeper tussen de palen had staan. Zo’n twintig minuten voor het einde gebeurde dan toch waar ik voor vreesde. Het is al jaren dezelfde speler die zich niet onder controle heeft. Natuurlijk ging er een overtreding van een speler van VVS aan vooraf, maar om dan te gaan slaan. Meteen waren de gemoederen verhit. Gelukkig had de scheids het goed gezien en mocht de betreffende speler met rood vertrekken. Met 10 tegen 10 ontstond een echt voetbalgevecht. Een ferme uithaal van een Alfa-speler betekende de gelijkmaker.

Alles bij elkaar gerekend hebben wij onszelf misschien wel iets te kort gedaan, maar elk punt is er een en gezien de teamprestatie van de laatste twee wedstrijden hoeven wij nog niet te wanhopen. Oh ja en zondag wacht alweer de volgende tegenstander, tenminste wanneer Covid…