VV Spaubeek 1 – SHH 1 | 2-4

·

·

, ,

| Een wedstrijd = 2 x 45 min.

Zondag 26 september 2021 was een memorabele dag, want eindelijk:

– 1e wedstrijd waar punten te halen waren;

– Wedstrijdspanning weer voelbaar was;

– De 1e keer met de beoogde basis;

– Fel coachende trainers;

– Fanatiek meelevende leiders;

– Juichen bij het scoren en balen bij het tegenscoren;

– De 12e man was er weer;

– Er waren weer echte wedstrijd-blessures;

– De 3e helft was weer ouderwets.

Vandaag is weer een nieuwe dag met een andere tegenstander. De boys uit Herten zijn de competitie uitstekend gestart en zullen dit goede begin zeker een vervolg willen geven. Aan de VVS de opdracht om dit te voorkomen. In Stramproy raakte Medi aan zijn enkel geblesseerd en hij is dus vandaag niet inzetbaar. Het weer, regen en harde wind, zullen zeker invloed hebben op het spel, maar de mannen zullen er alles aan doen om de punten in Spaubeek te houden.

Toen de wedstrijd begon was er al meteen sprake van een waar foutenfestival. Bij beide ploegen lukte aanvankelijk weinig tot niets. Na zo’n twintig minuten begon de thuisploeg beter te draaien. Een perfecte aanval begon bij Isak en via Ralph, Yves en Cas, kwam de bal voor de voeten van Brommer en het was raak. Daarna werden twee 100% kansen niet verzilverd. Een al dan niet discutabele goal en het was 1 tegen 1. Toch gingen wij rusten met een voorsprong, dit met wat hulp van onze tegenstander. De ruststand was verdiend.

Wat er in de rust in de kleedkamers gebeurde, weet ik niet. SHH kwam in elk geval beter voor de dag in de tweede helft. De gasten schakelden minimaal één versnelling bij, terwijl het leek alsof onze jongens één versnelling terug schakelden. De gasten waren sneller en feller. De gelijkmaker was een kwestie van tijd. Wij hanteerden teveel de lange bal en liepen in het open mes. Manu moest in het vervolg nog twee keer grabbelen. Mike probeerde het tij nog te keren en bracht drie verse krachten in het veld, echter dit had niet het gewenste resultaat. In de tweede helft haalden teveel spelers niet het gewenste niveau. Er is nog genoeg werk aan de winkel voor Mike en Bart. Gelukkig is de competitie pas begonnen en zijn er nog wedstrijden genoeg, die dan wel 90 minuten duren.

A.s. donderdag is er nog een bekerwedstrijd tegen EHC en daarna gaan wij naar Sittard en wacht DVO. Tot dan, Joep.