Haslou 1 – VV Spaubeek 1 | 3-1

·

·

, ,

| Een verpeste zondag

Zo positief als ik was in mijn vorig verslag, zo negatief zou ik nu kunnen zijn.

De trainers besloten tot een tactische omzetting en wilden tegen Haslou 4-4-2 gaan spelen. Bas en Giel centraal achterin en Sean links op het middenveld. Verder starten dezelfde spelers als vorige week.

Echter deze 4-4-2 werkte in het geheel niet. Na zo’n acht minuten scoorde de thuisclub de eerste keer, dit was voornamelijk te danken aan kinderlijk eenvoudig verdedigen. De VVS leek in de verste verte niet op het team van vorige week. Nagenoeg niets lukte en wij deden niet veel meer dan achter de tegenstander aan lopen. Na zo’n kwartier werd dan ook maar weer omgezet naar het vertrouwde systeem met drie spitsen. In de voorhoede zijn wij echter op het moment teveel afhankelijk van één speler en dat weet de tegenstander natuurlijk ook. De linies stonden vaak veel te ver uit elkaar en de mannen in het wit/zwart hadden dan ook een heerlijk relaxte middag. Met hangen en wurgen werd met de 1 – 0 de rust bereikt. Wie dacht dat er in de tweede helft een ander Spaubeek tussen de lijnen stond, kwam bedrogen uit. Het werd al snel 2 en 3 tegen 0 voor de thuisploeg. Het was Gilbert die voor de Spaubeekse treffer zorgde en wat later had Robbie er nog een wedstrijd van kunnen maken, maar zijn inzet verdween aan de verkeerde kant van de paal.

Isak raakte tegen het einde van de wedstrijd nog geblesseerd aan zijn rechter enkel en dat zag er niet zo goed uit. Ik hoop dat het meevalt.

Een aantal spelers heeft nog niet de vorm van vorige seizoenen en anderen willen veel te veel, wat ook weer hun spel niet ten goede komt. Gelukkig is de competitie nog lang, maar wij zijn nu wel alweer op achtervolgen veroordeeld. Ik ga geen spelers met namen noemen, maar een aantal, zo niet allen moeten eens in de spiegel kijken.

Voetballen doe je voor je plezier, het is je hobby (dat neem ik tenminste aan). Vandaag zag ik weinig plezier, sommige spelers liepen al na tien minuten met hangende schouders over het veld. In zijn totaliteit kreeg het team een onvoldoende. Ik was bijna blij dat er geen publiek was toegestaan.                                 

Ik ben nu toch al een aantal jaren lid van deze geweldige club en het doet mij pijn om zo af te gaan. Verder moet ik nog ff kwijt (ik weet dat niemand zich daar iets van aantrekt): winnen en punten pakken doe je NIET in de 3e helft. De volgorde moet zijn: Eerst op het veld presteren en daarna pas in de kantine of het Multi. Tot volgende week.